Viktnedgång – Beteendeförändring.

Nej, genvägar och löften om snabb viktnedgång är endast försäljningsknep och lockande vägar att köpa din själ. Vad tjänar det till att ”rasa” 10 kilo när slutresultatet bara innebär att du mår dåligt under resans gång och sen går upp allting igen när pin-dieten blir ohållbar. För att vi ska acceptera det? 

Då kan man lika gärna slicka toaringen på offentliga toaletter och önska sig en rejäl vinterkräksjuka. Vad jag kan bli alldeles matt på är att det är en miljardbransch det här med piller, dieter och löften om snabba resultat. Miljarder kronor cirkulerar där ute och de alla kommer av att lura människor som bara önskar sig ett hälsosammare liv och / eller önskar att de går ner i vikt. Ja, jag kan till och med bli som den där bortglömda ungen på fotbollsplanen. Ja men du vet, hon som står och viftar frenetiskt i hop om att någon av lagkamraterna ska skicka bollen så att hon får vara med i matchen.

Mitt jobb är min stolthet. Därför att jag jobbar med hälsa. Om viktnedgång önskas får man den på köpet.

Jag är ju en av dem som vet  hur man gör för att skapa både resultaten OCH behålla dem. Dock har jag inget fancy piller att vifta med. Jag kommer heller aldrig lova dig att gå ner fem kilo i veckan. Bara den meningen stinker misslyckande. Vad jag där emot kan lova är att du får resultat och att du får behålla det. Hur låter det?

En aktiv kropp bygger nämligen om sig när du vill det och rätt sorts kost skapar jäkligt schyssta effekter när du är konsekvent. Varför detta händer automatiskt är för att du ger din kropp vad den behöver. Jag har genom åren sett människor skapa exakt vad de vill ha genom att lära sig hur de själva fungerar. För att sen hålla det.

Utan att sakna något, utan att gråta sig i väg till träning eller pina sig igenom aktiviteter. Tvärtom så har de blivit glada och pigga på köpet. Där ligger min passion, att göra människor friska och glada. Grunden i alla mina uppdrag.

Beteendeförändring är alltså min grund i alla uppdrag. Hjärnan, denna magiska klump inne i huvudet som när man man förstår den faktiskt går att ställa precis som man vill.

Några punkter att påminna sig själv om när man vill ha viktnedgång och därför är det så viktigt:

1: Står du inför en önskad förändring så se till att lägga energi på att skapa kartan till den.

2: Hälsosatsningar ska ALLTID ge effekter så som ökad energi, fungerande basbehov ( sömn, energi och glädje ).

3: Ta reda på hur du fungerar. Inte bara vad som ger effekt på vågen. Som sagt, en viktnedgång är inte ett tecken på något hälsosamt. En rejäl magsjuka ger ju också effekter, eller hur?

4: Ställ dig själv frågan: Vad vill jag lära mig?

5: Allt som ger orkeslöshet, dåligt humör och ångest är ingenting du ska sysselsätta dig med. Smärta är endast okej om det är en öm träningsvärk, inget annat.

6: Ge det tid. Jag lovar dig att jojja fram och tillbaka, hamna på ruta ett och allt det där.  Det kommer att slösa enormt mycket mer av din tid än om du unnar dig att göra en hållbar förändring för alltid. Snabba resultat är endast kodord för att någon / några ska tjäna pengar på din önskan och sen få dig tillbaka, ja så att du köper igen. Hade det inte varit skönt att aldrig behöva börja om igen?

7: Tro inte att det krävs att du blir forskare inom hälsa för att få resultat. Tro inte heller att du kanske får resultat om du har tur. Gör du det som skapar förändringar så får du det, punkt slut.

OM vi kör oss själva i botten är vi de enda som behöver leva med den huvudvärken. Gör inte det om du kan skydda dig. Har du hamnat i klorna så kommer några länkar till en annan följetång jag skrivit.

Del 1: Utmattningssyndrom – Du är inte värdelös

2:  – Till dig som står bredvid

3:  – Här är du nu

Massor av härliga tips till ett hälsosammare liv hittar ni inne på Sporthälsa.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras