Säkra upp din hälsa i Corona -tider.

Som du märker så släpper inte Corona sitt hårda grepp om oss. Nya restriktioner och tuffa förändringar sker i detta nu. Bortsätt från risken att bli sjuk i just viruset så ökar en del andra hälsorisker med detta. Men vi kan göra så mycket förebyggande arbete, vi får inte glömma bort det. 

Var extra noga med din motion och kost. Ett hälsosamt leverne är alltid viktigt.  Det finns många delaspekter av vårt liv som har tvingats till förändring, men vi ska inte pausa att leva. En så frisk kropp som möjligt är ett bättre vapen mot sjukdom. Vad är just din friskaste version av dig?

Minska risken för depression. Att inte leva som vanligt, inte kunna röra sig fritt eller kanske framförallt inte kunna umgås med vänner och familj, är en hälsorisk värd att tas på allvar. Kanske kan vi inte träffas fysiskt på samma sätt men vi har fantastiska möjligheter att ses via telefon och dator. Videosamtal där ni ser varandra kan ge så enormt mycket må-bra-processer. Samla på dessa tillfällen, skratta, hitta på saker ( och bli inte för arga om ni tror att någon fuskar när ni spelar kort ).

Våga planera för en annan tid än denna. Corona – fri

Tänk på framtiden. Planera och motivera dig själv genom att faktiskt planera en framtid som är fri från pandemi. När svåra stunder varar länge så är det lätt att tänka att det alltid kommer att kännas så här. Faktum är att även om nu värsta tänkbara i denna pandemi-situation skulle vara att vi måste leva så här för alltid, så kommer det inte kännas så här.

Människan är en otroligt anpassningsbar varelse. Vi ser det om och om igen i andra situationer. Ingen känsla varar för evigt och vi brukar kunna göra något bra av varje tuff situation. Hitta sätt att skratta, leva och känna glädje. Knasigt men sant. Lita på det.

Hopp, tro och glädje är viktigt i situationer som dessa. Att försöka prata om saker som inte är kopplat med Corona är mycket läkande för ett samhälle i kris, en värld i kris. Vi har en tendens att riktigt grotta in oss i kaoset och alla samtal går ut på att väga denna vidriga monsterepidemi. Se bara på tidningar och nyheter, det lockar oss. Vi blir rädda, vi skapar en ohållbar spänning i kroppen som kommer att skada mer än vi anar.

Tro inte att du är ignorant för att du skrattar, för att du njuter, för att du ser annat än Corona nu. Ignorant är du bara om du skiter fullständigt i restriktioner och utsätter dig själv och andra för onödig fara. Men det gör vi ju inte, det kan vi väl bara bestämma tänker jag.

Att sprida hopp, tröst och kanske lite andra tankar är en otroligt hjälp i svåra tider. Humor skapar till och med fler lösningar på problem har man sett. Så tillåt dig fria stunder från oro och prata om annat. Gör annat. Tänk på annat. En stund, en längre stund och sen lite längre stund. Detta kommer skapa styrka att klara av mer än om du tröttar ut dig.

Bloggen

Instagram: Millamind.health

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras