Vaniljchia med rårörda hallon och ingefära

Ni måste förstå att jag har en liten fetisch när det gäller ingefära. Den förekommer som en liten tjatig papegoja i mina recept. Det går givetvis bra att utesluta denna ingrediens om man så önskar (varför man nu skulle vilja utesluta detta fantastiska är ju en knasig fråga i sig). Jag är dock väääääldigt fäst vid den magiska lilla grönsaken (örten). 

Ni måste förstå att jag har en liten fetisch när det gäller ingefära. Den förekommer som en liten tjatig papegoja i mina recept. Det går givetvis bra att utesluta denna ingrediens om man så önskar (varför man nu skulle vilja utesluta detta fantastiska är ju en knasig fråga i sig). Jag är dock väääääldigt fäst vid den magiska lilla grönsaken (örten). 

 

I alla fall. Nu stundar sommaren och friska recept på helnyttiga alternativ kommer antagligen att hagla på bloggen. Det är enkelt att äta nyttigt men på sommaren är det enklare än att skära i mjukt smör! Årstiden erbjuder ett kök utomhus och även om de svenska bären inte mognat än är motivationen att laga färgglad mat här för att stanna. 

 

En av mina favoriter är chiapudding (ddaaahhh, precis som om inte varenda hälsa-bloggare skriver om det ), jo jag vet MEN den fasta puddingen är en kär vän i detta hem för att den är så mättande, god, enkel att variera OCH enkel att göra. Både att slänga ihop den och att göra den vacker. Ögat vill ALLTID äta först, glöm aldrig det. 

 

Här har jag blandat ihop en vaniljpudding gjord av: 

 

1 dl chiafrön 

2.5 dl kokosmjölk

1 tsk vaniljpulver

1 nypa knusat havssalt. 

2 msk riven kokos

 

Låtit stå en stund i kylen efter att jag hällde upp det i fina glas.

 

I en kastrull rörde jag: 

 

4 dl frysta hallon

1 msk honung 

1/2 tsk vaniljpulver 

2 tsk riven kokos

1 cm väl riven ingefära 

 

Småkokande så att överflödig vätska försvann. 

 

Lät det svalna, tog fram glasen med chiapuddingen och hällde över hallonröran. 

 

Överst rev jag ingefära i en större version. Man kan ångkoka den om man vill ha den lite tillredd. 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.