Mat är aldrig problemet, våra val är.

Mat är aldrig problemet, våra val är. Pizza skadar inte  om den avnjutes någon gång i månaden. Smågodis, fika likaså. Det är beteendet kring ätandet som kan vara det som skadar oss, ganska allvarligt dessutom. Detta var en av de stora sakerna till att jag ville vidareutbilda mig till mental coach. Att äta nyttigt och träna visste ju varenda kotte om att de skulle göra, det var det här med att göra det och att fortsätta göra det dessutom. 

Så, ett av mina mission var att laga, visa och berätta om att hälsosam kost faktiskt är och smakar bättre än den klassiska snabbmaten. Detta har jag nu lyckats med och vill bjuda in just dig i att samtala om kost på ett helt nytt sätt.

För jag tror att vi är många som är ganska trötta på dessa eviga löften om snabba resultat och överdrivna varningar som sätter en enorm stress i oss. Jag tycker också att det är fruktansvärt att se att barn i yngre åldrar får en vikthets och utvecklar ett synsätt på utseende som är direkt skadligt. Men, det är en annan diskussion. Som jag ska bråka om. Såklart! Håll käften skolsköterska är bara början… 

Vi är trötta på sjukdomar som ätstörningar, utbrändhet och jävligheter nu. Tillsammans kan vi faktiskt skapa nya trender som räddar liv. Dags att ändra, tillsammans.

VAD du stoppar i magen kommer alltid att ge effekt. Mat.

Det är nämligen så här att vi är olika. Ingen chock jag vet men förundras veckovis över hur stora trendande dieter eller sätt att äta, får människor att känna sig misslyckade? Ett sätt att så klart få makt men att människor går på det år efter år gör mig galen. Det är så lätt för giganter att klia sönder enskilda personers bräckliga sårskorpa till självkänsla. Nej, om du fuckade upp ditt försök att följa LCHF så betyder det INTE att DU är den misslyckade , det var helt enkelt dieten som inte passade dig. Du ska vara som ett bortskämt litet barn som spottar ut mat som inte passar dig och ditt liv.

Näringsriktig och härlig mat är en fröjd att äta. Det är gott, du blir skönt mätt ( alltså, du försätter inte kroppen i skadlig matkoma, som vi lärt oss att göra ). Du får energi, du får effekter på din kropp och du ökar hjärnans kapacitet att ta bättre beslut för dig själv. Så, mitt mål är att det ska vara lika sexigt att äta så att man både får resultat och mår toppen, och slakta myten om att det ska vara hårt, pain, struggel och blod när du ska göra en träning / livsstilsförändring.

Sluta skräm bort människor från hälsovärlden.

Finns fan inget töntigare än människor på gym som snackar så. Nej, du är inte i krig, nej, du lyfter lite vikter. Det ska inte blöda då… det ska I N T E blöda och göra mer än lagom ont när du utvecklar din fysik. Springer du på gym som motionär så ska de besöken vara ganska trevliga faktiskt.

Plockade blåbär och hallon, i en havregrynsgröt med kardemumma och honung i. Det är som efterrätt fast fullproppad med näring som går in och gör gott i kroppen. Blodgrape som är en av mina absoluta favoriter i fruktväg, plus en kopp te. Denna frukost satte jag i mig efter att ha gått ungefär 13 000 steg i förmiddags. Lång, härlig och fantastisk promenad i naturen. Det finns inte en enda kropp i världen som inte mår bra av frisk luft heller för den delen.

Om jag hellre skulle äta Skogaholmsmacka med en  svettigt tryckt skinkbit? Nej, aldrig i livet. Det är ett faktum att min kropp längtar efter det jag lärt den att längta efter. Mina smaklökar är som vanligt och känner smaker som är svåra att uppfatta om man tycker i sig mycket salt, socker och raffinerat. Vad gör vi för val? Ännu intressantare: Vad händer när vi håller dessa val?

Hade det inte varit spännande att se vilken skillnad mat kan vara i ditt liv?

Inte bara för att leva så länge som möjligt utan också för att se efter hur mycket njutning i mat just du kan uppleva när du gör en kostplan för dig själv? Mat är magi, det kan ta oss långt in i sjukdomar och det kan ta oss långt in i friskhet, dina val räknas. Gör det till ett roligt experiment i stället

 

Prenumerera gärna på Youtube: Millamind

Instagram: @camomilla.j

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras