Glädje HÖR visst till träningsframgång

25minut.jpg

Jag hör och läser  det lite varstans. ” Träning är inte skoj, det är slit och måste göras. DÅ får man resultat”… eller … ” Det är ingen jävla lekstuga, det är jobb som ska göras för att få effekt, det GÖR ont”. 

 

25minut.jpg

Jag hör och läser  det lite varstans. ” Träning är inte skoj, det är slit och måste göras. DÅ får man resultat”… eller … ” Det är ingen jävla lekstuga, det är jobb som ska göras för att få effekt, det GÖR ont”. 

 

Okej, att det inte alltid känns som en härlig massage man får på ett spa, det håller jag med om. Att det faktiskt också kan göra lite ont är också sant. Nivåer på tyngd och övningar eskalerar medan du utvecklas i din träningsnivå. Dock håller jag inte med om att det ska vara en pina att genomlida eller att träningspass ska piskas igenom, då gör du fel… mot dig själv. 

Självklart ska det finnas en glädje i din träning! Den som säger nått annat har nog faktiskt fått det hela om bakfoten. Kan också vara någon som siktar på elitnivå inom någon sport för där, där är det inte alltid så glädjefyllt att utvecklas för att bli nummer ett. Elitnivå innebär till skillnad från vanligt tränande en nivå som är ett jobb. Det är inte ens jämförbart med att träna för resultat som vi vanliga Svenssons är ute efter.  Därför har de coacher inom både rörelse, mental träning och oftast en hel klubb bakom sig. 

 

Jag är sugen på Thriatlon, jag sitter på motionscykeln och avverkar min tid, hoppar sedan över till löpbandet och fortsätter där. Visst känns det inte alltid så kul när jag vet att en timma ska avverkas i två väldigt monotona aktiviteter och visst kan jag ibland känna att jag faktiskt får tvinga mig till att sätta igång. SEN, när jag sitter där och trampar för jag in tankarna i huvudet som gör att jag tycker att det är glädje i träningen. Jag drömmer mig bort till stunden när jag gör min tävling som jag längtar efter.  Jag fantiserar om hur jag med lätthet (nåja) tar mig igenom loppet. Hur jag simmar, cyklar och sen springer… hur bra det känns, hur kroppen lyder, hur kroppen känns redo och taggad. Jag fantiserar om belöningen i att ha en vältränad kropp som kan njuta av att prövas genom rörelse.

 

Då, just då när jag svävar bort i dagdrömmarna hittar jag mig själv leende på motionscykeln och löpbandet. Jag hittar glädjen i träningen och det känns riktigt bra i hela kroppen.

 

Som PT kan jag vara fruktansvärt hård i min roll, det vet jag. Mitt arbete är att min klient ska få de resultat som de önskar och mitt arbete består av att visa människor att de klarar att prestera mer än de tror. Samtidigt som jag gör detta ser jag till att mina klienter vet om att de är fantastiska också, motiverar dem till att våga gå lite längre. Att självkänsla och självförtroende är de största motivationsverktygen i din träning är ingen hemlighet och det är med orsak och glädje som du får dessa saker att växa. Aldrig att en platt mage eller muskulösa armar skapar ihållande träningsglädje, det är och kommer alltid vara att du är stolt över dig själv som får dig att gå lite längre och nå mål på bästa sätt. 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras