Sommar köket är nyttigast i världen! Kost.

Kost. Bär, svamp, grönsaker, grillat och magiska smaker. Sommarens kök är verkligen lyx för smaklökarna. Nu kommer jag givetvis att skriva detta om nästan alla årstider men jag tycker att sommar och höstköket är det absolut roligaste att laga hälsosam mat i.  Det finns ås mycket alternativ att leka med helt enkelt och du kan göra så mycket själv. 

Helgens lilla extra är rent av roligt att göra. Så tycker du att det är svårt att äta hälsosamt så låt mig inspirera dig ett tag nu. För det är dina val av råvaror som gör den stora skillnaden. Att vi tycker att det är jobbigt är egentligen bara en påhittad sanning för vad kan vara enklare än att ge kroppen sådant som den blir starkare av?

Potatissallad med lite lagom sting i.

Koka färskpotatis och låt dessa kallna. 

Skiva 2 st rödlök. 

Blanda 1 st creme fraisch och 1  1/2 msk majonäs. Peppar, chili ( lite ) och salt. Rör i hopp med potatis och lök. Låt stå en stund ( alternativt tiden då du grillar köttet eller annat tillbehör. Potatisen suger i sig smaker av blandningen rätt snabbt ). 

Hacka sallad och blanda i potatisröran precis innan serveringen så håller den sig fräsch. 

 

Blåbärspaj med naturliga sötningsmedel (Honung). Kost.

Blanda 1  1/2 dl  kokosmjöl och  1 – 2 tsk bakpulver noga. 

Häll i 1 dl havregryn 

1/3 riven kokos

3 – 5 msk honung

200 gram rumsvarmt smör ( går även att använda sig av kokosolja ) 

Knåda ihop en pajdeg. Bred ut den i pajformen och förgrädda i ca 10 minuter. 

Ta ur och häll i blåbär och lingon. Strö på resten av pajdegen ovanför. 

In i ugnen igen tills pajen fått en fin gyllenbrun färg, 

Sötman hittar du såklart i honungen men den finns också gömd i kokosen och bären. Tillsammans ger det en fräsch sötma och du behöver inte använda dig alls av raffinerat socker. I min värld så behöver du inte använda det i någon form av kost men jag ska berätta mer för dig under tidens gång. Nu vill jag väcka din nyfikenhet och lek i köket av hälsa. Matlagning ska inte göras av förbjud eller tråkiga recept. Du kan laga godare, nyttigare och bättre mat med hälsa som fokus.

Framför all nu! Promenaderna ger extra mycket om du tar med dig en liten påse ut och tittar lite extra efter godsaker efter vägen. Mvh/ Svamp och bärnörden Milla.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras