När slutade vi använda kroppen? Och när började vi döma den?

Kroppen. När slutade vi använda vår kropp? Och när började vi döma den? En fråga som cirkulerar som månvarv inom mig när jag tänker. Ibland är den närmare och ibland lite längre ifrån. Idag vill jag ventilera den för den gör mig galen ibland. 

Så kan jag ju inte sitta! Har du sett hur låren / magen / kroppen ser ut!?

Begränsningar i vardagen på grund av att man skulle skämmas för sin kropp är verkligen något som sätter käppar i hjulen för många. Badsäsongen är en stor del av upphov till en stress jag vill eliminera från jordens yta.

För varför sätter sig sådana här egentligen helt icke relevanta bekymmer sig så hårt i vårt sinne? Jo, för att vi tror på dem. Hur lite vi än vill så tror vi på dessa osanningar som att man skulle vara mindre värd om man inte ser ut på ett visst sätt. Det är så tokigt att vissa utseenden har blivit något slags ideal när inte ens 20 % av mänskligheten ser ut / kan se ut på det sättet. Tokigt va?

Hur ofta tänker vi på kroppen som ett ömtåligt transportmedel?

Kroppen är ditt transportmedel i  livet. Du fick den när du föddes och den kommer att kunna bjuda dig på otroliga upplevelser under tiden som är ditt liv. Magiskt va? Om du gillar den och tar hand om den så kommer den att vara i ett skick som tjänar dig ganska bra till och med. Hur hade det varit annorlunda för just dig om du använde kroppen precis som du ville?

Fråga dig själv på en gång: Vad hade varit skillnad om du inte höll tillbaka dig själv på något sätt? 

Hade jag varit skillnad om jag tillät mig själv att bara vara mig själv?

”Äkta skönhet” sitter i hur vi ser på den.

Jag vet inte med dig men när jag sett skönhet i människor så är det ofta i människans sätt att vara sig själv. Att höra på någon som har en hobby de passionerat pratar om som exempel. Det spelar ingen roll hur du tycker om ämnet, människan som pratar om det hen älskar kommer att få dig intresserad. Jag har sett skönhet i människor som verkar ha hittat lugnet. Ja, det ska jag skriva ett helt annat inlägg om snart men det där lugnet som kan lägga sig som en vacker slöja över en person är magiskt.

För här är det jobbiga i denna fråga – många har slutat använda kroppen till allt det den är menad att kunna göra – för att de skulle skämmas om de gjorde det.

Om jag säger att du garanterat mår bättre om du skrattar högt, rör på dig ofta och konstigt, vågar testa nytt och vågar göra sådant du kan bra. Om jag säger det så låter det kanske enkelt men ställ dig själv frågorna:

  • När skrattade du så att du grät sist? Börja gör det varje dag!
  • Hur längesedan var det du sprang och kände vinden blåsa av farten sist?
  • När la du dig på golvet och sträckte ut din kropp?
  • Säg mig, när sa du nej? När sa du ja? För att det är exakt vad du kände?
  • När vågade du testa något nytt senast?
  • Har du vågat tänka på ett mål och hur du ska lyckas ta dig dit? På riktigt!

Hälsa sitter så mycket i hur det känns när vi vaknar varje dag och hur det känns när du går och lägger dig. Är du nöjd?

Testveckan!

Testa dig själv då och då genom att köra en vecka klagofritt. Då menar jag verkligen HELT klagofritt. Ta på dig exakt de kläder du vill ha på dig, tänk inte på att du måste se ut på ett visst sätt och våga prata och gör det du vill. Ge dig själv sju dagar att testa.

MILLAMIND.COM

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras