8 osköna sanningar som kan förändra ditt liv till det bättre

Att jobba som coach innebär att ta fram personers egna svar. Ja, de där osköna sanningar och underbara önskningarna. För hur ska vi lyckas om vi inte möter det obehagliga någon gång? Mental styrketräning handlar sällan om avancerade övningar eller långa tunga projekt. Nej, tvärtom så skapar man processer och håller ångan uppe med ett lösningsorienterat tänk.

Ni kan ju tänka er mina egna dialoger med mig själv. Skrattframkallande ibland trots att det kan vara tunga saker. Jag vet ju att om någon sårar mig så är det för att jag låtit dem. Mitt ansvar, min frihet. Detta gäller alla typer av hinder i livet. Sitter du i en situation där du inte trivs så finns det sätt att ta sig därifrån. Det gäller bara att våga se dem.

Så, 8 osköna sanningar som kan bo kamouflerat i dig kan vara:

1: Vill du verkligen till ditt mål? En av de vanligaste är att man tror att man vill något men faktiskt inte alls är med i hela hjärtat. Vill du verkligen?

2: Har du släppt in andra människors åsikter om ditt liv? Kanske är det till och med så att du börjar tro dem och inte kan greppa vad du själv tror längre?

3: Har du förutsättningarna att nå ditt mål eller har du glömt av ditt mående? Jag kan garantera att med dålig sömn, kost och kroppsvård så är vägen mot ditt mål onödigt jobbig.

4: Vågar du stå upp för dig själv? Vågar du att stå stark i din vilja eller har du låtit dig försvagats?

Vågar du ta ett allvarligt, men omtänksamt samtal med dig själv?

5: Har du gjort en riktig planering så att du har en karta mot ditt mål? Här är det jätte vanligt att ha otydliga mål. Det påverkar inte bara dig utan hela din vardag och kanske familj. Att vara personen bredvid någon som famlar i mörkret kan skapa både oro och ilska. Skippa onödigt lidande, var smart.

6: Ser du framstegen eller väntar du bara på slutresultatet? Om du inte checkar av och glädjer dig åt att du är på rätt väg, hur ska du då veta att det är rätt väg?

7: Ber du om hjälp? Det finns proffs inom alla målönskningar och eftersom att du antagligen ska göra något som du aldrig gjort, så är det väldigt smart att fråga någon som vet. Var smart.

8: Har du det bra under tiden? Hjärnans respons på positivitet under en förändringsprocess är själva grejen med att förändringen ska vara bestående. Det är viktigare än någonting annat. Det är tufft att förändra men det betyder inte betyda att det ska kännas skit. Och är det något som är skit, så se för fasen till att klämma in något som du verkligen njuter av att göra då och då, för att inte låta skiten fästa i ditt känslonät.

Första steget att få som du vill är att just DU tar ett första steg.

MILLAMIND.COM har jag nu satt upp alldeles nya tjänster och jag har valt vad jag tycker är roligast att jobba med, vad som är mitt expertområde.

Skapa livslånga förändringar och ägna dig sen åt att leva istället för att gå runt och hoppas. Vi ska vara bestämda men kärleksfulla, envisa men omtänksamma. Du är värd att få som du vill när du gjort det som krävs för att skapa det. Osköna sanningar kanske inte är bekväma, men de ger oss möjlighet att ta oss vidare.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras