Mod att möta motstånd, eller val att stå still?

Mod att möta motstånd, eller val att stå still? Det finns så många ”sägningar” som kan slå helt fel då de används. Jag som följt massvis med olika typer av människor genom åren och märker att det alltid ger bäst effekt – om man tar tjuren vid hornen. Men är det verkligen alltid så lätt att veta vad som är att ta tjuren vid hornen? Och veta att det är rätt?

Våga lär känna dig själv i känslor som är mindre bekväma är en av mina starkaste punkter i mitt arbete med människor. Okej, så det känns ledsamt, stressigt, jobbigt, kvävande? Så, låt oss känna hur det är att vara i känslan ett tag. Vad händer i kroppen? Vad exakt är det som är jobbigt? Hur är det jobbigt?

Genom att kartlägga detta ( utan några som helst dömande attityder ), gör att hjärnan enklare letar vägar mot att slippa detta.

Exempel:  – Jag mår dåligt mitt jobb. – Så här känns det när jag mår dåligt av mitt jobb.

– Dessa saker gör att jag mår dåligt på mitt jobb. – Det här vill jag ska förändras.

Helt plötsligt har du kartlagt vad, hur och när du mår dåligt på ditt jobb. Här har du inte bara förtydligat för dig själv, du har också väldigt tydliga argument när du tar det där nödvändiga samtalet med din chef. Eller till och med ger dig mod att kanske byta jobb. Mod att möta.

Är en situation så jobbig att den får dig att må dåligt, då är den en prioritet att lösa.

Känslor kan vara obehagliga att uppleva men att stanna kvar i problemet kommer innebära mer obehag än någonting annat. Lösningar finns och de kommer magiskt nog fram enklare då man stirrar problemet rakt i ögonen. När man väljer att göra det så är det otroligt viktigt att ha med sig att man gör det för att förbättra situationen, inte förvärra. Därför är det klokt att ta hjälp, att veta att ilska, frustration eller upprörda känslor inte alls är en del av detta samtal.

Jag kan inte låta bli att ta upp när jag tycker att motstånd, negativa känslor eller känslosmärta INTE är en del av utveckling heller. Exemplet här är när man använder ”sägningar” som ”Blod, svett och tårar”... ”Bita ihop och bara köra på”… eller det välanvända citatet ”No pain, No gain”

Mod att möta motstånd eller val att stå still? Blir det fel?

Det är få människor som faktiskt håller sig motiverade genom att tänka så här. Den största delen av de människor som faktiskt håller sig motiverade genom att använda dessa ”sägningar” är människor som på elitnivå försöker satsa på att bli bäst i världen på någonting. Dvs. har som jobb / sport att puscha sig själva till resultat som få människor uppnår ( bli bäst i världen ). Det är en helt annan gren än den vi flesta sysselsätter oss med. Alltså, vi vill vara hälsosamma.

Därför tjatar jag så mycket om att tänka helhet, känna efter och skapa det som passar i just din vardag. För att skapa hållbara förändringar, få som man vill och faktiskt trivas samtidigt som vi lever vår tid på denna jordklunk. Det är det det handlar om väl? Att leva, skratta, vara frisk(are), vakna glad och våga satsa på det vi tycker verkar härligt.

FAST det känns motigt så lovar jag att om du tar kontroll över din vardag så kommer det att kännas bättre. Trots att det kanske kräver mindre sköna känslor i början. Gör allt med avsikt att förbättra, det kan inte bli fel. Mod att möta motstånd eller val att stå still.

MILLAMIND.COM

 

1 kommentar

    Berätta vad du tycker

    Din e-postadress kommer inte publiceras