3 citat vi borde utrota från träningsvärlden.

Har ni sett vem som bloggar hos oss på Sporthälsa? Jo, ingen mindre än FITNESS FEMINISTEN! Hur cool är inte hon? In och läs och följ henne på Instagram för massor med inspo och kunskap.

Hon gjorde ett inlägg här om dagen om de där sakerna man säger när man tränar. Eller lite kända citat som gärna används. Så bra och jag ville fortsätta den tanken med att lägga till ytterligare 3 citat eller sägningar som jag avskyr att människor använder i sina träningstankar eller hälsotankar.

Hon hade ju: ” Go hard or go home” och ” Strong is the new skinny” och ” Sweat is fat crying”. Och jag håller med, skickar en high five och säger – Mmmmhmmm.

Jag vill lägga på 3 andra saker som verkligen inte alls hör hemma.

1: Nu ska jag synda.

Denna mening som skapar så mycket känslor att ett skräckhus verkar som en spaavdelning i jämförelse. Inte ens med en skämtsam ton kan denna mening skapa någonting gott utav det. Vadå synda? Att äta något gott handlar om att välja när du ska äta något gott – och njuta av det. Du syndar inte.

2: If you want resualts? Train harder! 

Nej, vill du ha resultat och känner att du inte får det? Träna smartare och enligt vad din kropp vill ha. Ta hjälp, kolla över vardagen, motivera dig, och se till att få den återhämtning du behöver. ” Nuff said!”

3: NO PAIN NO GAIN.

*Gäsp* , är det inte så ute att ha ont när man tränar? Vadå pain? Lite muskelkramp ok. Lite stickningar , nåja… lite trötta muskler efter ett roligt pass där där man knappt ville sluta. Okej, fair. Men smärta? Vad tänker du ska hända när du skapar smärta?

 

1 kommentar

    Berätta vad du tycker

    Din e-postadress kommer inte publiceras