Denna kittlande och enkla rätt passar som mellanmål OCH är poppis som efterrätt. Även barnen gillar denna söta, goda och variationsrika rätt. Den är söt och sötman kommer från kokosmjölk och eventuella bär eller frukt. Den är nyttig, god och väldigt fin att bjuda på då det kommer gäster. Nu kör vi.
Grundreceptet är enkelt. Tar du 1 dl chiafrön så tar du 2 dl vätska till. Sen ställer du in det någon timma i kylen. Jag brukar göra min på kvällen så att jag har en god och lyxig frukost på morgonen.
I alla fall. Att bara äta chiapudding med typ vatten eller vanlig mjölk ger ingen smak. Det är tråkigt i min hjärna och jag är alldeles för mycket matälskare så jag gillar smaker. Därför testar jag olika varianter.
Vill du ha lite mer efterrätt så är vaniljpulver ( inte vaniljsocker ) en riktig kompis i puddingen.
Camillas Chiapuddig Hallon.
5 portioner:
2 dl chiafrön
4 dl kokosmjölk
1 dl frysta hallon
Blanda allt och häll upp i småbrukar ( det är ganska mättande ) eller i fina glas om du ska servera det på en middag. Eller vill lyxa till vardagen med lite ögongodis. Dekorera gärna med hallon också.
Camillas Chiapudding med äpple och kanel.
5 portioner:
2 dl chiafrön
4 dl kokosmjölk
2/3 av ett äpple ( spara sista delen till dekoration )
1-2 teskedar kanel
Blanda i finhackade äpplebitar och kanel i chiablandningen och häll upp i små burkar eller i fina glas. Skiva äpplebitar och dekorera, strö lite kanel och voila! Vackert och gott.
Vad gillar du för bär eller frukt? Jag använder kokosmjölk för att jag tycker att det är så himla gott. Havremjölk är också väldigt gott så låt fantasin flöda!