En av de mest härliga kommentarer jag fått fick jag när jag öppnade gym och började jobba heltid med att få människor att välja hälsa. Människan i fråga sa att ” Sådan där nyttig mat är tråkig och smaklös”. Jo, jag är lite sån, säg att jag inte kan göra något och jag gör det tio gånger om.
En härlig morot till att överbevisa. l all vänlighet så klart. Mat som är bra för kroppen ger nämligen mer smak än all färdigmat i världen! Det är bara vissa smaklökar som är bedövade. Genom att välja bra råvaror kommer du inom några veckor att känna skillnad i matupplevelser.
Men ge mig bara en restaurang så kommer jag att skapa kö för att få äta dessa smakkreationer som skulle kunna kallas gurus för smakorgasmer. Let´s go.
Bakad sötpotatis med a´la Camilla röra:
Jag inspireras otroligt av de vegetariska köket. Ostar och vissa mjölkprodukter som smör är en besökare i mina recept. Bortsett från det vegetariska så bjuder jag ofta in fisk och skaldjur. Eller ja, inte ofta men några gånger i veckan i alla fall. Där har ni min stil. Nu kör vi recept.
1: Jag sköljer och pickar hål i sötpotatisen. Lägger det på en tallrik klädd i papper och skickar in i mikron på högsta volym i 12 minuter.
2: Lägger sparris i en kastrull och kokar upp ett knippe tillsammans med en nypa havssalt.
3: Hackar en hel vitlök ( en sådan där liten rund ). En stor näve färsk basilika, körsbärstomater ca 7 st. 2 stora champinjoner hackas ner och två stora klickar smör.
4: Tar ur het sparris ur kastrullen och hackar den i cm-stora bitar. Varning, varmt men de SKA vara varma för att smöret ska smältas. Kastar ner den i övriga röran och rör runt allt.
5: Dela sötpotatisen ur mikron. Mjuk och fin. Gröp ur lite och ta dessa bitar och rör ner i övriga röran.
6: Lägg upp halvorna på en tallrik och häll över röran.
7: Ta några nypor av favoritgroddar och lägg på tallriken.
Denna rätt är oslagbar i smaker! Enkel så att jag skäms men vacker som en solnedgång.