Kallbad, gröna drinkar och andning. Punkter

Punkter till hälsa. Det finns så många recept på hälsa,  att må riktigt bra. Problemen är inte att det inte finns sätt att göra, problemet är oftast att det aldrig eller sällan görs. 

I mitt arbete i hälsa så kan jag här och nu ge dig en lista som troligen skulle förändra hela ditt liv på ett otroligt positivt sätt. Mer ork, mer klokhet, mindre stress, friskare och starkare kropp, gladare humör och starkare initiativ att handla på de sätt du vill.

  • Ha en stabil kost där du inte äter socker ( godis, raffinerat socker ) mer än en gång i veckan. Då i måttliga mängder. Ät i huvudsak växtbaserat och sluta med / avstå att använda dig av sådant som innehåller mjölk och gluten.  Drick vatten.
  • Träna 3 lite tuffare pass i veckan och motionera i måttligt tempo varje dag. Ta trappor, parkera lite längre ifrån målet och res dig ofta under dagen. Samt en promenix på 30- 60 minuter om dagen.
  • Andas 30 djupa andetag direkt när du vaknar. Ha tid att göra allt du ska på morgonen, gå upp lite tidigare och lägg dig lite tidigare på kvällen.
  • Ha tid till familj, vänner och saker du gillar att göra = ha fritid.
  • Skapa ett bra klimat i sovrummet. Inga skärmar, lugn och ro. Tänk på sådant du är tacksam över innan du somnar.
  •  Lär dig något nytt varje vecka. Stora som små saker.

Syr du in dessa saker och möblerar om så att de platsar i ditt liv så kommer du att må så bra du bara kan. Det är ett faktum.

Våga tänka annorlunda, bryt mönster. Skapa punkter

Jag har själv börjat möblera om ordentligt i min vardag på grund av att min kropp skriker efter förändring, kärlek och hälsa. Från år av stress, felaktiga sätt att kämpa efter mål, mycket jobb och tragedier så sa min kropp till mig att nu gäller det.

Friheten i att våga välja ger energi i bara det. Att våga ta steg i andra riktningar och prioritera hälsa är en gåva. Jag känner sådan tacksamhet att jag får tårar i ögonen. Har börjat kallbada , andas, meditera, tänka igenom och känna efter. Visst är det lätt att säga ja men nu kommer jag alltid ihåg att om jag säger ja till en sak så säger jag också nej till en annan. Planerar så roligt just nu.

Kanske det inte alltid blir lätt ( eller rätt ), vi måste tillåta oss själva att göra fel också. För hur ska det bli rätt om vi inte lär oss.

Hemligheten i att få in punkterna punkterna ovan är faktiskt att göra dem. Går du runt och känner dig stressad? Att du inte hinner? Eller att du är trött på morgonen? Att du inte orkar äta näringsrik mat? Träna? Är ledsen? Hälsa kommer av att du designar den efter dig. Punkter som ger dig anledning att tänka på din hälsa är mångas lösning. Prioriteringar ska kännas viktiga.

Prioritera dig själv.

Ja, då är det inte punkterna som är jobbiga eller moment som gör dig sjuk, det är ditt sätt att leva nu som gör dig illa. Säger kroppen och knoppen ifrån så är det något som behöver förändras. Jag vet att det kan kännas hur vettigt som helst att du måste jobba häcken av dig eller att du oroar dig för något. Vad jag kan säga och stå stark bakom är att lösningar föds aldrig av att du agerar på ett sätt som får dig trött, maktlös eller sjuk. Lösningar kommer av att du rustar upp dig själv och vågar känna efter vad du verkligen klarar av.

Investera i dig själv och låt dig fascineras över hur saker och ting lägger sig till rätta medan du gör detta.  Sy in punkter av hälsa i ditt liv.

Instagram: Millamind.health

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.