Träning är inte nödvändigtvis mode, vetenskap och press

Träning kan ibland. Nej, jag ändrar den meningen.  Träning är ofta framlagt som att det är någon slags genisysselsättning eller att du liksom måste kvala in både vikt, utseende och kunskapsmässigt för att få sysselsätta dig med denna ärofyllda aktivitet.  

Jag kan bli så jäkla trött på besserwissrar som glorifierar sig själva och försöker trycka på människor en ännu dåligare självkänsla. För vet ni? Varenda kotte kan träna. Att träna betyder att du rör på din kropp och både gör den friskare och starkare.  Jo, det är väl bra om en PT är lite mer utbildad i hur muskler, kost och förändringsprocesser fungerar. Det liksom deras jobb.

Sluta skapa mer osäkerhet och börja tänk på folkhälsa i stället för gymspegeln eller hur röven ser ut i träningsbrallorna.

Din kropp är dock din och du kan bli både starkare och snabbare genom att röra på den, precis som den är skapad.

Detta problem är ofta vad som stoppar människor från att leva riktigt aktiva liv. Rädsla att inte kunna nog, rädsla för skaderisk med att träna ( kan alla bara lära sig att skaderisken är 100% större om du INTE tränar ?). Eller att du kanske måste tycka att varenda träningspass ska vara roligt. Det är i de där icke roliga du utvecklar din självkontroll som mest. Det är INTE farligt att göra något obekvämt någon gång.

Tvärtom! Du blir en stjärna på att ta kontroll över din livsstil.

Resultat kommer alltid oavsett hur du lever. Träning eller ej.

Jo, din kropp är under ständig förändring. Sitter du stilla och äter mindre bra mat, ja då får du resultat av det. Har du en bra och regelbunden motion och äter ett gäng grönsaker tillsammans med bra mat, ja då får du resultat av det. Det kommer alltid att ske resultat. Det är Inte som att skrapa en triss och hoppas på det bästa.

Det är när man börjar bli nyfiken på hur just sin egen  kropp fungerar som det roliga börjar.

Släpp alla osanningar om att du inte skulle passa in eller att du inte skulle kunna. Har du en kropp? Bra, lek och rör på dig.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras