Jul = Var snäll ( även mot dig själv )

Jul = var snäll ( även mot dig själv ). Jag älskar julefrid, juletid, freaking snällhet som lägger sig lite som ett täcke över jordklunken. Snällhet… vad är det egentligen? Och hur applicerar man det lite på sin egen varelse? Gissa om jag har en nyårskrönika att skriva i år. Det finns så mycket jag inte sagt för det har varit ouppklarat men den där krönikan kommer att vara en befrielse att skriva. Många tror att jag ”bara” förlorat mamma i cancer, sörjt och haft det jobbigt. Visst är det så men till saken är att det kanske har varit 40 % av allt som hänt nu detta året. Inget säger att de 40 procenten inte har varit sviniga men om jag hade fått välja, ja då hade jag gärna lagt mer tid på att tillsammans med mina barn, få sörja älskade mamma.

Nåja, vad vore en bal på slottet och efter det här så kan jag med råge säga att jag lärt mig en hel del.

Vad blir viktigt när mycket händer är att se – VAD har detta lärt mig? För jo, alla situationer lär oss faktiskt saker. Bra saker. Bra styrkor.

Kan du se om något jobbigt lärt dig någonting någon gång?

Det tydligaste 2019 lärt mig är att jag vill ha – humor – skratt – lek – förhoppningar – trygghet – utveckling – mig. Jul = Var snäll ( även mot dig själv )

SÅ att skapa rutiner och vanor är något du redan kan. Det intressanta är hur du nu ska göra när du vill etablera en ny vana i livet. Då fungerar inte långa förklaringar om hur jobbigt det är. För det är bara en av hjärnans metod som vill att gamla vanor ska hållas. Nej, det är nu vi ska gå in och forma vardagen så som du vill ha den och för det krävs det att du motiverar dig själv in i de nya vanorna.

På Sporthälsa hittar du massor med rolig inspiration.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras