Neuroplasticitet och förändringarna i hjärnan.

4 dagen av sjukstuga och jag börjar klättra på väggarna. Vad passar bättre än att läsa på djupare om sådant som intresserar mig mest av allt – hjärnan.

Att belöningscentra ska vara involverat i våra hälsosatsningar är ingen hemlighet. Det är därför jag alltid jobbar med attityden kring det vi gör. Det är nämligen bestämt att misslyckas med de där hajpade satsningarna som säger att det ska vara blod, svett och tårar inblandade. Tänk, jag tror att om bara inom 10 år så kommer vi skratta åt de där gymcitaten.

Okej, nu vet jag att det kan svida lite i träningspassen. Jag själv gillar verkligen hårda träningspass som får mig att ta i ordentligt. Där är skillnaden, jag gillar att ta i, stå ut och verkligen testa mina gränser. Som nybliven fyrabarnsmamma hade jag inte alls gillat det där. Det ligger åtta år av träning bakom att komma till denna grad. Jag lider alltså inte under dessa passen, jag njuter av dem.

Därför är det så viktigt att faktiskt ta det där man är, nuläget.

Det är så roligt att leka med rörelse. Vi kan praktiskt talat lära oss vad som helst – om vi vill.

Neuroplasticitet , vad vi gör, tänker och känner skapar nya förändringar i hjärnan under hela livet. Du kan alltså programmera dig själv att känna eller tycka om saker. Enkelt förklarat, lite måste vi ju hitta det där belöningssystemet medan vi lär oss också.
Jag älskar att lära mig mer och mer om hjärnan. Töntig blir jag när jag hittar mer forskning.
På min träningsdag i Uddevalla, Bohusläns museum den 29 september kommer jag att hålla en föreläsning om att just programmera sig själv till en hållbar förändring.
Boka gärna så snart du kan. Det finns endast 50 platser till denna dag då deltagarna får med sig material hem. Jag har uppgraderat hälsodagen till oanade höjder denna höst!
Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras