Vibe it ° BE it. – Vilka känslor ”hänger du upp” i din inre garderob?

Känslor får oss att känna, såklart. Men vad vi inte tänker på är att vi väljer vilka känslor vi liksom bestämmer oss för att ge näring. Genom att hänga in den i vår inre garderob, där vi liksom förvarar dem och låter dem vara kvar. För att fortsätta denna liknelsen så är det inte helt ovanligt att vi tar ut de där känslorna i vårt inre rum. Stryker dem, ger dem massa uppmärksamhet och sen stoppar vi in dem vördnadsfullt i garderoben och fortsätter förvara dem. Vi ger alltså näring åt sådant vi inte vill känna genom att ge dem massor med uppmärksamhet.

Med denna liknelsen så vill jag idag peka på de där känslorna som vi väljer att ha kvar men egentligen avskyr. Vi skapar alltså ett dåligt mående genom att behålla dem. För känslor är känslor, men de skapar ett mående i oss. Detta mående är oftast det som hamnar på sniskan då vi genomgår perioder där vi inte känner oss helt tillfreds med livet.

Övning: Om vi klär känslor i bilder och hänger upp dem på rad. Skapa en mental bild med mig nu, hjärnan tänker i bilder. Vi hänger upp de oönskade känslorna vi har inom oss i ljuset. Det kan vara ledsenhet, svartsjuka, oro, ilska, rastlöshet osv. Vad du än har så häng upp dem var för sig så att du ser dem tydligt.

Nu undrar jag: Hur ger du dessa känslor näring att hålla sig starka inom dig?

Pratar du mycket om dem? Tänker du mycket på dem? Är de besvärande i din vardag så kommer du snart inse att du matar dem genom att just tänka och prata mycket om det du inte gillar. Här kommer vi in på just tekniken att – ge näring åt det som växer i ditt liv -.

Det är okej och kom ihåg, i denna blogg, på mina föreläsningar, workshops eller övriga uppdrag så handlar det ALDRIG, låt mig förtydliga: ALDRIG någonsin om att skuldbelägga sig själv eller tycka att man är dum för att man gör något. Jag nämligen att den attityden gentemot oss själva aldrig väcker vägar till lösningar. Nej, det handlar om att våga axla det där magiska med att våga ta ansvar för sina egna känslor och sitt eget välmående.

Låt oss peka ut tekniken att just – ge näring åt det som ska växa i ditt liv. Visst känner du igen att ibland kan det kännas som om ett visst problem tar över all din vakna tid? Stort som litet. Tekniken finns! Även om det nu är problemet som växer för att det matas så finns tekniken, klart, vi kan tekniken. Bra jobbat!

Om vi nu skulle ta samma teknik och ge det vi är tacksamma för, det vi drömmer om, det vi VILL känna. Vad skulle hända då? Här kommer det som gör att jag är helt såld på mitt jobb! Vi KAN nämligen bestämma över vad vi lägger – tekniken att ge näring – på.

1: Testa att gå två veckor utan att klaga på något. Inget… inget alls. Inte ens om skoskav uppkommer eller om du blir försenad. Genom att göra denna övning så går vi inte bara in i ett annat tillstånd, vi reflekterar också över att vi kanske klagar lite mer än vi trodde. Intressant! Så fungerar vi just nu. Inget dumt, bara bra att vi lär känna oss själva.

2: Skriv upp 3 saker varje kväll som du är tacksam över. Tre bra saker som hänt under dagen som du är glad för. Här lär vi hjärnan att rikta fokus på bra saker istället för dåliga.

3: Vibe it ° BE it. Har du hört talas om meningen: ” Fake it to you make it ”? Välanvänd term som används lite varstans. Faktum är att den inte är helt oanvändbar faktiskt. Oftast vet vi HUR vi vill känna eller hur vi vill vara. Men inte riktigt gör det. Vad skulle hända om du lekte att du var sådan i några dagar? Om du gick in i rollen som du VILL vara och ”spelade” den några dagar? Testa, jag lovar att det faktiskt händer otroliga saker om du vågar.

Så gör en rensning i din mentala garderob redan idag. Vilka känslor vill du behålla? Vilka vill du skicka iväg? Häng in nya fräscha, härliga känslor som kommer klä dig galant! Stryk dem, underhåll dem, gör dem färgsprakande! Ge dem näring.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.