Din hjärna skapas av tankar och känslor. Del:1.

Vi människor tänker omkring 65 000 tankar om dagen. Av dessa upprepas ungefär 95% nästkommande dag. Vi loopar runt mycket utan att ens reflektera över det. Vad skulle vara skillnaden om du aktivt valde att tänka som du vill? Eller vara som du vill vara? Hur vill du vara i olika situationer?

Just nu är jag inne i en fas där studier är något som drar i hela mitt väsen. Har tagit upp alla mina studieböcker inom mental träning OCH fått upp intresset för ny forskning kring hur vår hjärna förändras då vi själva tar kontroll. Det finns så mycket men ett exempel är att man ser en läkning i hjärnan på  utbrända människor, som mediterat regelbundet i några veckor. Magi.

Detta går hand i hand med vad som mer är möjligt när vi vågar ta kontroll.

Så om du vill vakna glad, bli bättre på kommunikation, skapa med social samvaro eller känna dig lycklig så finns det forskning på verktyg som skapar det där. Du ska bara vara ”snickaren” som använder dem. 

För enkelheten skapar hållbarheten. Vad gör dig glad i vardagen? Om du vill vakna lycklig så sätt något litet på sängbordet som gör dig glad. Ladda kaffebryggaren så att det bara är att klicka start på morgonen, sätt på en bra låt och dansa ( även om du känner dig dum / arg eller löjlig ). Genom att praktiskt skapa skillnader i vardagen så kommer hjärnan bygga om och ge dig vanan att se lösningar, glada saker eller lösningar.

Personligen så har jag i mer än ett halvår gått med konstant rädsla och kraft att vara bredvid en av de jag älskar mest här i världen när hon blir sjuk och slutligen dör av Cancer. Den press och styrka som jag bar på var tung och kanske jag överdriver lite men det känns som om jag inte tog ett enda djupt andetag under de sista tre månaderna.

Så när hon dog, så kände jag mig tom. Liten. Rädd. Lite slut på syfte. Saknaden som kom var ju inte hanterbar och precis så som sorg känns så kan man inte sätta fingret på den. Inget hjälper, det gör ju så ont.

Dödsångest föddes, rädsla för det hemskaste, katastroftankar om att förlora mina barn eller man i någon hemsk olycka eller sjukdom. Ja, jag har ju precis upplevt just det. Det kan hända, det är verkligt för mig. Inte bara sjukdom , jag kunde ju bli övergiven också när jag behövde det som mest. Rädsla och stress skapar monster i skallen.

Tack vare min kunskap och acceptans över att mina tankar var effekt av det senaste halvåret så gick jag dagligen med mantran och mentala arbetssätt som skulle få mig ur denna farliga loop av negativitet och rädsla. Inget gott skulle komma ur det så jag axlade mitt ansvar och drev på arbetet med mig själv. Här föddes även #21bodylove som är en tjänst där man under tre veckor faktiskt skapar en plan med praktik. Denna period slungar ut oss ur våra vanor vi vill ifrån.

Vad vill du att din hjärna ska bestå av? Vilka känslor eller reaktioner vill du att den ska arbeta utifrån? Lösningsorienterad , positiv, baskänslor som lugn, lycka och självkänsla. Att lägga in sin beställning är första steget, att göra är andra. Att veta är det viktigaste.

Del 2: kommer i kväll…

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras