Min oas i sommar

Här är den, stället jag drömt om. Mitt på en plätt på vår vackra gräsmatta i vårt vackra hus. Hemma. Äntligen översköljer känslan av ett hem mig och jag landar i att inte vara på väg någonstans jämt.

Oasen då. Varför denna uppståndelse över ett träd med en boxningssäck , ett gäng kettlebells och en liten stång? Det ska jag tala om för et. Jag ska bikta mig till er läsare här i bloggen och jag skäms faktiskt. Men jag har knappt ägnat en tanke åt någon slags rutin i min egen träning. Visst rör jag mig, har världens bästa jobb. Men efter halvåret som varit nu när mamma varit så sjuk och … och… ja? Och vadå? Gav det mig anledning till att sluta ta hand om mig? Nej. Livet är som livet är och jag gick i fällan av att inte träna grunden som jag borde. Min rygg skvallrar om en längtan att få bli starkare igen och hela kroppen ger mig en spark i baken. Jag behöver min träning, min energi.

STARTA DAGEN SOM DU VILL:

Min ambition och min övertygelse är att du sätter energin för dagen redan på morgonen. Vissa vill meditera, vissa springa, vissa vill sova och vissa vill läsa morgontidningen. What ever do it for you helt enkelt. Men är DIN morgonrutin som DU vill idag eller är det faktorer som gör det svårt att skapa det? Hur som helst. För att jag ska få till min morgonrutin så behöver jag bara göra två saker just nu. 1: Lägga mig i tid. 2: ställa klockan en timma tidigare. Nemas problem va? Visst låter det klämkäckt och enkelt? Jag suckar åt mig själv så jag hajar din irritation, fortsätt läs bara.

Att göra och att vilja är två helt olika arbetssätt. Det är nämligen så att för att göra behöver vi veta. När vi inte vet så blir det jobbigt att göra. Bortsätt om du har problem med magen så brukar du inte behöva göra en plan för att gå och bajsa, eller hur? Det är ju för att det är en etablerad vana.

Samma sak med vanor som att gå till ett jobb du inte trivs med. Du gör det ju? Vad är det som gör att du gör det? Rutin, vana.

Så vill du etablera en god vana i livet så lovar jag dig att när du är klar så kommer det att innebära en roligare vardag än du har idag. Härligare på så många sätt.

Så hur gör man för att verkligen etablera en ny vana. Låt oss ta mig som ett exempel för jag vill starta varje dag med träning eller rörelse i motionsform.

1: VAD vill jag skapa? 

En morgonrutin som hjälper mig att klara dagarna med ett leende på läpparna och full med energi i min energibank.

2: HUR ska jag göra det?

Skapa rätt förutsättningar för att göra det. Hemmagym oasen = check. Gå och lägga mig i tid = check. Ställa klockan en timma tidigare = check.

3: Vad ska jag göra för att hålla igång? 

Stå fast vid mitt beslut. Motivera mig själv med musik, styrka och mental pepp. Påminna mig själv om hur låg jag blir utan detta. Hur svårt jag har att hantera stressiga moment. Påminna mig själv om hur JAG vill vara. Detta är viktigt för mig.

Vad tydlig mot dig själv. Om ni bara visste hur mycket jag skriver, klottrar, planerar och gör. Det är en av mina främsta egenskaper,  något som jag är väldigt stolt över. Jag tar reda på hur och sen gör det. En sak som är speciellt med just denna gång är att jag en gång för alla lärt mig att det inte spelar någon roll som helst vad för perioder jag har i livet, man måste ta hand om sig själv. Något jag varit så ledsen för åren innan. Det har varit så mycket som krävt mer än jag haft. Smärtsamt medveten om det lät jag detta ta över min värld, det fanns inga möjligheter. Trodde jag. Min mamma lärde mig något viktigt nu innan hon dog – När allt kommer till kritan så ger man blanka fan i vad folk tycker eller om misstag begås. Shit happens, lär dig nått av det och gå vidare en lärdom rikare. 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras