Kryddiga, vegetariska morotsbiffar med rödbetor och ost.

Sakta men säkert åker köttet bort ur min kost. Jo, fisk och skaldjur kommer jag aldrig att sluta med då jag mår bra OCH det är typ det godaste gud har skapat. Men allt annat kött slussas ut ur min kost nu. Jag åt vegetariskt i över ett år för ungefär fem års sedan. Det var även första gånger jag uteslöt gluten. Om jag mådde bra? OM jag mådde bra!

Köttet däremot har slugt letat sig in under dessa år av stress, press och ovilja att göra olika maträtter. Nu har jag flyttat, fått en nystart och känner hur min inre varelse bestämmer som en hård diktator. Jag älskar det. Jag välkomnar det och lyder snällt.

Faktum är att jag är lite av en egenutnämnd talang i det vegetariska köket. Grönsaker och frukt är liksom mitt gäng. Tillsammans med ett stänk av medelhavsmat, ja då blir jag fuktig… i munnen.

Så här ska ni få ett recept på biffar. Om du som jag gillar lagad mat och inte vill sakna det så kommer du göra piruetter av matlycka från och med nu. Endast luftiga, kalla och tråkiga sallader är inte det bästa jag vet nämligen. Krydda, sting, matigt och varmt. Nu snackar vi god och hälsosam mat.

20190408_201031 - Kryddiga, vegetariska morotsbiffar med rödbetor och ost.

Recept biffar:

6 dl Rivna morötter

en stor gul lök

2 ägg

en halv burk feta ost

tre matskedar pesto

4 klyftor vitlök

salt och peppar

Stek i stekpanna på halvhög värme. Låt biffarna jobba ihop sig långsamt. Jag steker i smör för jag gillar smaken men det fungerar precis lika bra i olja.

Steker du dem på för hög värme och skyndar dig så är risken att de faller i sär.

Idag serverade jag dessa med hackade, kokta rödbetor och osttärningar. Salladen till är vanlig isbergssallad med olivolja, salt och lite grovmalen chilikrydda.

20190408_212139 - Kryddiga, vegetariska morotsbiffar med rödbetor och ost.

 

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.