Om inget var omöjligt, vad skulle du göra annorlunda?

I min värld är inget omöjligt. Sådär irriterande på riktigt är det när jag säger det, för så är det. Ingenting är omöjligt. I mina utbildningar har jag på ett nästan oförklarligt sätt gått helt rätt i labyrinten av kunskap, fått känna aha efter aha, fått insikt efter insikt. Fullärd blir ingen men känslan av att veta att det finns så mycket att lära sig är en av de saker som faktiskt lugnar mig. Det finns verkligen lösningar på allt.

Väldigt sällan är det så där enkelt och det är väl egentligen det som gör att människor av vår tid ger upp. Eller väljer att inte lägga tid på det och det är okej, viljan är inte tillräckligt stark då.  Oavsett hur mycket jag betalat mina studier så är det livet som lärt mig mest. Med studierna som verktyg och ledord har jag lärt mig så mycket, blivit så lugn. En av de viktigaste saker jag lärt mig är att vi själva ansvarar för vår lycka ( och olycka ). Det är hur vi reagerar på saker och ting som bestämmer hur vi ska känna. Jo, det kommer att bli ett djupt diskuterande inlägg så är du inte sugen på utsvävningar så kan du sluta läsa här. Är du däremot nyfiken på hur man gör för att tänka annorlunda i situationer som inte känns som du vill att de ska känna, välkommen in i denna mentala coachens värld.

Tidigt i min period av studerande så lärde jag mig att en specifik lära aldrig är den rätta. Lägger man ihop många olika läror så kan man hitta den där fundamentala plattan som man kan bygga en attityd på. Ja, låt oss först säga att en så frisk kropp som möjligt är en bra start. Det finns inga genvägar ( bara senvägar ). Fysisk aktivitet, en någorlunda schysst kost och sömn är en bra start. En frisk och laddad kropp tar nämligen bättre beslut än en kropp som inte tillgodoses.

Lycka kommer med frihet och kärlek. Att känna sig älskad och med frihet att ta egna beslut triggar kreativiteten till max.

Om jag är älskad precis som jag är så lägger jag inte onödig energi på att försöka vara något jag inte är.

Hur skapas den där tryggheten och hur har jag eget ansvar för att skapa det? Ja, som vuxen så är du fri att välja. Psykets fällor kan ibland få oss att tro att vi inte kan det. Låt oss dra extrema jämförelse med livshotande sjukdomar, dåliga relationer eller kriser rent ekonomiskt / överlevnad. Här är det inte alls ovanligt att ramla ner i fällan av vanmakt eller desperation. Dessa två sinnestillstånd hjärntvättar oss att tro att vi inte är värda eller starka nog att ta oss därifrån. Tänk dig, du kan bli lärd att tro att du är mindre värd eller att du inte är stark nog att skapa en annan verklighet. Lömskt är livet och vet att det känns som en omöjlighet ibland.

I mitt jobb får jag många gånger vara den som är Sherlock Holmes, som med sitt förstoringsglas faktiskt får hjälpa till att hitta lösningar i människors liv. Det är ett fantastiskt uppdrag och jag tar på mig dessa med en enorm stolthet.

Så många gånger det går att lösa med enkel kommunikation. Tänk dig att våga säga hur det känns, vad du vill eller vad du tycker? Med en inställning att det ska vara så bra som möjligt.  Tänk att få prata om saker som är jobbiga utan att ha ont i magen. Det är det jag gör, och lär andra att göra. Våga lyfta saker som försvårar för dig.

En gång i tiden trodde jag att jag inte kunde påverka. Det var då jag kände mig maktlös. När jag inte vågade fråga då jag inte förstod eller när jag trodde att jag var tvungen att lyssna på lärare, doktorer, chefer eller andra med stort inflytande. I skolan sa många till mig att jag hade inlärningsproblem och hyperaktivitet. Att jag var en sådan där ”jobbig unge” som det aldrig kommer att gå väl för. I dag älskar jag att frossa i böcker om cellutveckling, synapser och kemiska reaktioner på hälsosamt leverne och mental styrketräning. Idag vet jag att det var de där vuxna som sa allt det där om/till mig, som det var synd om. Idag jag känner ingen ilska utan bara tacksamhet till de som trodde på mig. De människorna fick mig att tro på mig själv. Något varenda människa borde få i gåva, -en tro på sig själv. En av mina viljor är att att ge mig in i skolvärlden och utveckla nya metoder att få elever att ta vara på studier, att de ska vara glada i skolan. Än så länge har jag inte fått chans men envishet är en av mina superkrafter så jag ger mig inte. Jag HAR lösningar, rätt människor behöver bara lyssna och prata med mig.

Där är en av välfärdssamhällets absolut smutsigaste fällor. Tron om att vi inte duger eller att vi måste förändra oss själva för att platsa in. I min värld så är det som att slåss med en skugga. Du kommer ju aldrig någonsin att lyckas med att vara någon du inte är, du är ju du. Vad skulle hända om alla förstod hur unika och med vilken unik kraft vi är födda med? Ingen kan vara du, och du kan inte vara någon annan. Låt oss då leka med vad du som unik varelse kan åstadkomma. Inte ska du slösa tid och energi på annat än det? Hierarki är ett av de dummaste påfund som naturen kom att skapa. Dock finns det lösningar… de ska bara hittas.

I korta ögonblick kan man försätta människan i annorlunda sinnesstämningar. Exempelvis meditation, hypnos eller lyckorus. Låt oss jobba med dessa verktyg.

En chef som inte känner stress för att misslyckas är en ledare som leder. En elev som känner nyfikenhet att lära, lär sig. En personal som känner sitt värde presterar bästa resultaten.

Kan vi jobba med det istället? Kan jag få förklara vad jag kommit på? Kan man lyssna med ett nytt öra och kan man utan försvar, bråk eller konkurrens jobba ihop för en bättre värld?

Det finns alltid lösningar. Stupida åsikter, okunskap och rädsla stoppar dem från att synas. Men de finns där. Glöm aldrig det – det finns alltid lösningar.

 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras