Det handlar om dina val, inte antalet kalorier.

Det är valen vi gör som skapar effekterna vi får.  ALLTID.

 

En av de starkaste saker som jag arbetar med är att göra det enkelt. Om det är enkelt så är det hållbarhet. Därav min slogan – ENKELHET GER HÅLLBARHET. Med det sagt så betyder det inte att det inte finns massor av kunskap bakom det jag gör. Men det är mitt jobb – att veta. Ditt jobb är att ”göra” när du anlitar mig. Det ska bli en självklar vardag att göra val som gynnar din hälsa. Det är det din uppgift att känna efter, är du nöjd? Passar det? Analysera och forma efter ditt tycke och din vardag.

Glöm dieter, metoder och att räkna kalorier. Glöm tron om att behöva vara lika kunnig som en forskare för att leva hälsosamt. Det är vardagsval som gör att du lever hälsosamt.

  • Om det passar din vardag så kommer det att att ge dig effekterna du vill ha.
  • Om du lär dig hur du fungerar kommer valen ske per automatik
  • Om du får ut både energi och njutning av dina val så kommer du att längta efter det du behöver göra för att må bra.
  • En ökad självkänsla gör att du väljer saker som gynnar dig.

Lika automatiserat som att du går på toa när du är kissenödig, lika automatiserat ska det vara att välja bra när det kommer till hunger och motion. Man ska inte behöva gå runt och tänka på det… stressa. Negativ stress är nästan alltid boven. Inte för att du är svag, utan för att du gör något som inte passar dig.

Vad som är hälsosamt och icke hälsosamt att äta är inte svårt att lära sig. Om vi tar bort all hets kring E-ämnen, socker fällor, mjölk och gluten-skräck, samt extrema dieter så blir mat ganska njutningsfullt.  Förbud och mat i samma mening borde raderas. Regler och mat hör inte ihop.

Mycket frukt och grönt, goda kryddor, bra med vatten,  energikällor från icke processerad mat, ej överdriven konsumtion  ( eller underskott ) och viljan att känna efter vad kroppen säger. Där är den stora hemligheten. 

En hälsosatsning ska alltid ge dig något positivt. Lära dig massor om dig själv, må bättre, få mer energi, njuta av mat och lära dig hur du ska äta för att DU ska må så bra som möjligt. Vi är alla olika men är det något som alltid stämmer är det här: Du mår inte bra av snabbmat, för mycket raffinerat socker eller envisa bantningsförsök som lämnar dig svagare och sur.

Här är varför jag tycker att det är så otroligt roligt att jobba med friskvård. Jag älskar att vara Sherlock Holmes, att vara din detektiv som spanar på hur du ska må så optimalt som möjligt. Vem är du när du mår så bra som du bara kan?

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras