Choklad som bara gör, och är gott? Ja! RECEPT

Tänk att äta godis som både smörjer och rustar upp kroppen. Jojemen, det är möjligt. Som bekant så är jag lite av en galen forskare i köket och i går så gjorde jag något av det godaste jag skapat i godisväg. Tänk konsistensen av araxbollar och smaken av kaffe och mjölkchoklad. Här kommer receptet.

Recept: 

1/2 dl valnötter

2/3  burk kikärtor ( häll ut spad ) 

6-7 färska dadlar

2 msk kokosolja

1 generös msk kakao

ca 1/2 dl kaffe

Mixa allt i en vanlig bakbunke, till en jämn smet. ( Jag personligen slarvar lite i slutet av mixandet för att behålla lite härligt knaper av valnötterna ).

Skopa upp smet med en sked och lägg på en tallrik. Så blir de lite härligt slarviga och inte helt runda. In i kylen.

Topping: 

Ta fram en kastrull och fyll den med vatten. På med värme på spisen och lägg en tallrik på kastrullen. Bryt ner choklad och låt den smälta i vattenbadet. Blanda i lite kokosmjölk ( eller mandel, soya, vanlig eller laktosfri mjölk. ) Ta tillräckligt så att chokladen blir lätt att hälla över chokladbollarna. 

Ta ut chokladbollarna ur kylen och häll över den smälta chokladen i strimmor över bollarna. In i kylen igen och servera efter några timmar då allt stelnat. Fantastiskt gott!

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras