VEGANmat & lek med kroppen

Åh denna härliga torsdag där man vaknar till 18 grader och ser hur termometern ökas i stadig takt. Yes! Yes! Yes! Sitter jag där bakom ratten och dreglar som en sankt bernard med grillkorv framför sig. Min njutning av värme må vara överdriven men det är så skönt att inte gå runt med femton lager kläder och spända käkar. Kyla och jag går inte ihop alls. ÄYHAWW… Hur är det med dig? Mår du bra? Riktigt bra? Gör du det du kan för att DU ska må bra?

Jag är inne och nosar på Vegan-kost. Ni som följt mig vet ju att min mage har ballat ur ordentligt efter ett ganska pressat år. Min mage har krånglat sedan jag var 4 år så just det här med att ha ont och inte riktigt fungera har jag levt länge med. Nu blev det snarare ohållbart i stress så jag känner att jag måste verkligen göra något som fungerar helt och hållet. Har nu i nästan en vecka hållit mig till det veganska ( säger man så? ) köket. Mina besvär har minskat drastiskt. Nu är jag aldrig så stenhård när det gäller till kosthållning för regler och mat ihop,  är inte min picknick. MEN, efter denna upptäkt så börjar jag lära mig vad som fungerar. Näring M Å S T E jag ha eftersom att jag älskar att leva fartfyllt. Som den Bohusläning jag är så kommer fisk och skaldjur att finnas på min tallrik i sommar. Man får testa sig fram. Har du erfarenhet av detta? Stress och mage alltså. Magen är ju min känsligaste del i hela kroppen har jag märkt.

Självklart tänker jag hälsosynpunkt men det känns även gott i samvetet då det behövs tänkas på köttkonsumtion och djurhållning. Om jag som är nyfiken på detta kan jag dra mitt strå till stacken.

Nu ska jag ut och njuta av solen en stund innan det blir gymmet och träning. Lite egen träning med hög musik i öronen och mycket fokus på rygg och mage idag. I kväll är det dansklass och hittills har det kommit många människor även om det är sommar och slutet på terminen. Mina deltagare ÄR mina idoler, de är så coola!

Nä, nu ska jag leka lite på gräsmattan. Inte ens pollen kan stoppa mig! Jag SKA bli säker på handstående.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras