7-dagars utmaning. Bli en glad skit.

Idag blev jag påmind om en Zen Buddistisk berättelse som jag hörde för länge sedan. Jag minns att jag fick en riktig go känsla i kroppen då och samma goa känsla la sig idag. 

Det var en lärling som gick till sin Munklärare och sa: – Jag vill bli en god människa, hur ska jag göra? Hur ska jag lyckas att bli detta? 

Munken svarade: – I varje människa bor det en arg och en glad hund. Dessa är i ständig fight med varandra. 

Lärlingen frågade nyfiket: – Men vem vinner? 

Munken svarar: – Den du matar… 

Negativt tänkande eller ältande av sådant du tycker är jobbigt är verkligen skadligt för dig. Vi går igenom jobbiga saker i livet, alla gör det. Vissa saker är tyngre och vissa är lite enklare. Ibland kan det tyckas omöjligt att se de positiva sakerna i livet. Framför allt om det är en riktigt tung period just nu. Vet du? Det är då vi behöver det som mest.

Jag kanske har nämnt att jag satt mig själv på ”mental boot camp”? Med det innebär det att jag i varje situation reagerar på det sätt jag vill reagera. Samt att jag gör övningar varje morgon och kväll. Believe it * Be it. Nu ska jag göra en grej till och det är att inte klaga på något i 7 dagar. Även om jag ser mig själv som en inte så klagande människa så vet jag att det blir en utmaning. Så, är du med? Reflektera över hur du ser och reagerar på saker i 7 dagar. Sen vad som händer när du inte klagar på något i en vecka. Inte vädret, maten, att träna, att vara med människor, att inte vara med människor, medtrafikanter, ja rubbet.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras