Spenat som mat

Dessa gröna, magiska lös som gör så mycket gott att jag dansar cha cha. Att den är sprängdfylld med både folsyra, vitamin A, B6 och C, plus mineraler är bara en underdrift. Dess mörkgröna färg skvallrar om att den är fullsmockad med antioxidanter som skyddar och hjälper din kropp massor. Jag använder spenat i både gröna drinkar och i matlagning.

Har du barn som är lite kräsna när det kommer till grönt så kan du som en sista finish hälla ner spenat i köttförsåsen. Du kan kalla det ”Hulkenmat” om du gör en gräddig stuvning eller gömma den i köttbullar eller biffar.

Jag gjorde en ljuvlig röra till fisken här om dagen som jag vill dela med mig av just idag.

  • Blanda spenat och en klick smör i en kastrull… låt småputtra av lite vätska.
  • Krydda med vitpeppar, chili och havssalt.
  • Använd lite mjöl som redning ( tog glutenfri mjölmix i just denna ).
  • Häll upp och skiva på en riktigt stark mögelost som smälter ner i spenatröran.

 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras