Programmera succé eller misslyckande

Tankens kraft är en av de starkaste styrkor vi människor har. Utan att ens veta om att vi programmerar våra utgångar gör vi det. Låt oss dra en enkel jämförelse ( som vi alla nog gjort någon gång i livet ).

Leva efter andras förväntningar. Ett exempel som gärna drar oss till en specifik händelse eller situation vi kan känna igen oss i. Att vi är en drömpartner med alla de rätta egenskaperna, att vi är duktiga på jobbet eller att vi är i prefekt form för att vi jobbar med träning ( okej, den sista där relaterade jag till mig själv, det HAR hänt ). När man inte lyckas vara det där som någon / några andra tänker om oss så är det lätt att känna misslyckande.

Varför det kan vara så jobbigt att känna misslyckande i just dessa situationer är ju för att det inte ens var våra egna förväntningar – på oss själva. Om vi endast följde vad vi själva hade förväntningar på så hade nederlagen inte alls varit lika tuffa eller skamfyllda.

Ibland hör jag förklaringar om varför det önskas en viktnedgång, en formförändring eller en karriärsönskan, som får mig att bli yr av olustkänsla. För att personen i fråga ska duga för någon annan. Det är aldrig en bra idé att satsa på en livsstilsförändring för att behaga någon annan. 

Denna bild tog min son på mig. Ljuset är helt oredigerat. Hela bilden är helt oredigerad och om man inte tror på magi när man möts av ett sådant här ljusfenomen så kan man nog aldrig se det magiska i naturen… 

Vad skulle hända om vi helt plötsligt programmerade oss själva med att faktiskt bara tro att vi klarar det vi vill? Om vi helt plötsligt inte lyssnade på NEJ-sägare eller skitprat bakom ryggen. Många är så oroliga att de ska misslyckas att de inte ens vågar testa.

Jag gillar att tänka mycket i riskfaktor ( eller möjlighetsfaktor som jag gillar att kalla den ). Bolla lite fram och tillbaka, pros and cons och sen vägar som möjligtvis kan ta mig mot målet. Om man inte vågar testa så får man inte heller reda på om man skulle lyckats. Fungerar det inte så vet du att det inte är den vägen du ska gå. Kunskap.

I hela mitt liv så har jag haft den fina gåvan att våga. Det mesta i alla fall. De gånger jag gått emot magkänslan så har det visat sig att det inte alls var en bra idé. Jag gillar att programmera framgång i alla lägen.

Vad ska till för att just du ska lyckas med det du vill? Vad står i vägen för dig?

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras