Akuten och blindtarm.

Idag blev det helt andra planer än vad jag trodde. Tänkte posta senaste Vloggen som spelats in i ett par dagar nu. Är snart klar med redigering och det blir lite snack om – Håll käften inlägget. Lite svar på tal och grymt mycket tacksamhet till kommentarerna som bekräftar det jag pratar om. Vi är ganska många som råkat ut för det här med att barn får råd som är in åt helvete fel.

ALLA kommentarer ÄR välkomna, please, ni behöver inte hålla med mig. Det är det blir debatt. Jag svarar ALLA kommentarer så du behöver inte känna dig utelämnad om du tycker att jag har fel eller att jag behöver tvåla in käften. Du får ditt svar, promise.

Idag blev det dock en heldag på akuten som slutade med övernattning. Det är så att min älskade mellanpojke har en inflammerad blindtarm. Han preppades för operation, två läkare sa att blindtarmen behöver tas ut, han har inte ätit sedan åtta i morse och nu i kväll kom en tredje läkare in och sa att de väntar tills i morgon för det verkar som om att hans kropp tar hand om inflammationen själv. ( Hangry fick en helt ny innebörd och han blev smått irriterad när jag käkade Polly )  En väldigt hungrig son ligger alltså i detta nu och väntar ivrigt på ronden i morgon bitti som talar om ifall han ska opereras eller om han ska få fortsätta med antibiotika.

Jag är lite smått orolig dock. Läste på lite för min spontana tanke var att de gärna tar bort blindtarmen när den är inflammerad. Varför? Jo för att den gärna blir det igen. Nu när han har en inflammation så ökar risken för en ytterligare inflammation med 20% framöver. Varför inte bara ta bort den då tänker jag?

Men, jag är inte doktor så jag får lyssna på experterna. Varför skära i en kropp som kanske löser det själv säger de och jag håller med. Helst vill man ju inte se sitt barn på operationsbordet. Är bara så rädd. Men hey, det är ju faktiskt mitt jobb att vara orolig och nojig mamma så jag sköter det med bravur tänker jag. Jocke och lilla K bjöd på show efter 8 timmar på akuten så det kommer med i tredje vloggen så klart. Humor, ett stadigt element i vår vardag även om vi är på akuten.

Nu ska jag krypa i säng och sova några timmar. I morgon fyller jag år och jag har hört ryktas om att det planeras lite överraskningar. Jag har även lovat mig själv en grej men det får ni höra om i tredje vloggen.

Fortsätt kommentera! Det är så kul att prata med er. Nya åsikter, tankar och diskussioner är det bästa jag vet. Har du en historia att dela med dig av när det gäller skolsköterskan eller tycker du att jag ska gå en charmkurs och lära mig vårdat språk? Kör bara. Låt oss samtala. Jag tycker att du är grym oavsett vad och väldigt glad att ha dig här.

1 kommentar

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras