Magisk drink före/efter träning

Naturen är fiffig, och rik. Rik på saker vi behöver och kan boosta kroppen lite extra med. Är du som jag och inte riktigt vill ha en tung middag i magen precis innan träning? Då kommer här ett tips till dig. Att det är en riktigt vitaminbomb gör inte saken helt hemsk heller.

En banan

Två apelsiner

1.5 – 2 dl vatten

En bit ingefära ( större om du gillar smaken, mindre om du tycker att det är starkt ) 

En rejäl näve fryst spenat. 

Mixa mixa mixa. Jag använder en liten tillbringare och kör handmixern när jag ska göra i ordning en portion innan träning bara. Det blir en rejäl drink av ovanstående ingredienser. Till och med så mycket att man kan dela med sig om man vill <3

Spenaten innehåller mycket järn! Men också andra mineraler som magnesium, kalium och kalcium. Eftersom att den är rå så bevaras näringsämnena massor när du mixar ner den i en sådan här drink. Den innehåller även saker som E-vitamin, folsyra, lite A-vitamin och C-vitamin bland annat.

Ingefära hjälper till att lindra träningsvärk! I en artikel jag läste i SVD såg jag att forskning kunde styrka att ingefära kan dämpa träningsvärk med upp till 25%. Att den hade enormt mycket fördelar min lilla kärleksrot det visste jag, men detta! Så tränar du ett hårt pass så vet du, drinken gör underverk.

Bananen ger en härlig sötma och energi i massor. Också här har du mineraler som tex. Kalium  och magnesium. Bananer är även rika på kolhydrater som verkligen behövs när vi pressar kroppen i ett träningspass. Det är inte för inte du ofta ser hårt tränande sluka en banan efter ett träningspass.

Apelsiner smakar inte bara friskt, de gör dig frisk också! En C-vitaminbomb som både boostar insidan av kroppen och utsidan. Hyn får sig en dos av apelsinens härliga innehåll. Vem vill klämma i sig brustabletter igen när man får denna galet goda smak och hälsoeffekter. Så vitaminer, fibrer och lite hudvård i en och samma blandning. Kan det bli bättre? Naturens kärlek vet inte till sig när det kommer av möjligheter till boost.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras