Låt dig inte styras av förbud. Det är korkat.

I alla tider har vi fått lära oss vad som är farligt eller fel. 70 och 80-talets fetthets hänger i  starkare än en kattunges klor när den klättrar upp för benen på dig. Vi VET ju att fett inte är boven i dramat ( längre ), vi VET att det fettet vi ska akta oss för bara finns i chips, snabbmat och sådant. Hela den grejen är ju dum för att den är framställd som den är. Fett är inte farligt.

Trots kunskapen att som är enklare än googling finns så aktas det för mat, vanliga råvaror och vissa lightprodukter. Samma gäller ju där. Aspartam ( som finns i typ light läsk osv ) är ett sötningsmedel där man inte alls kunnat styrka att det ska vara skadligt på något sätt. Så, vi har forskning på att vanligt socker ÄR skadligt, att vissa sötningsmedel inte alls är farligt. Ändå envisas det med att köpa ”vanlig läsk” för att lightprodukter är ”farliga”. Inte ens forskning och kunskap har kunnat ändra skräcken. Här snackar vi mind fuck deluxe.

Jag har på riktigt hört människor säga att de hellre köper ”naturlig” läsk och menar vanlig Cola, Pepsi eller Fanta, än lightprodukter. Tror de att de vita sockret är naturligt? Att det inte alls är förädlat eller bearbetat?

Överkonsumtion är dumt, av allt. Men om någon inte läst min blogg och bara skrollar tre inlägg ner så förstår man att jag står för – lagom och – sunt förnuft.

Varför hänger skräck kvar i dagens informativa samhälle? Varför ska man akta sig för saker i stället för att utforska hälsans skafferi. För vi behöver kalorier, vi ska inte hata dem. 

Tack och hej, leverpastej! ( Som för övrigt är ett superlivsmedel som innehåller massor av saker som vi behöver för att må bra. Framför allt vi kvinnor ).

1 kommentar
  1. Håller med helt.. VI i vår familj dricker bara läsk på helgen, typ 1,5l per helg på 3barn o jag har fått kritik att jag inte köper riktig.. o jag har svarat ungefär samma som du skriver att ingen är naturlig..

    Däremot tror jag att vi måste se över problemet med att överäta, för det dingar just nu av ”nyttiga” recept med dadlar osv, men jag tror inte att gemene man förstår att dom trycker i sig lika mkt kalorier eller mer bara i bättre form, men för mkt är inte bra oavsett form…

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras