Gym eller inte gym? Det är frågan

Den ständiga frågan och en otroligt viktig fråga i planeringen för oss som jobbar med att träna människor. Men, måste det vara svart eller vitt? Jag skulle vilja säga att i alla fall 70 % av de där människorna som tror att de inte ”hör hemma” eller trivs på gym faktiskt skulle känna sig alldeles fantastiskt välkomna om de ändrade inställning. Många gånger är det den egna självkänslan som sätter pinnar i hjulet.

Kanske har du inte testat några olika gym? Ibland kan man bli avtänd av att besöka ett gym, som kanske inte ens tilltalar dig. Det finns så många olika alternativ.

Sluta tänk att ALLA tittar snett på dig. Den vanliga tanken om att stammisarna på ditt gym ser ner på dig är ibland en otroligt obehaglig tanke. Jättevanligt och jättevanligt att den sätter bojor på din motivation om träning. Är det någon som tittar på dig när du tränar? Försök att tänka lite annorlunda och se om det förändras. Kanske du har en sjukt snygg tröja? Kanske vågar inte personen som tittar fråga var du köpt dina skor? Kanske inspireras den som tittar av övningen du utför? Risken att det är något negativt i blicken är så otroligt liten.  Tanken med ett träningshus är ju att man ska göra det tillsammans med likasinnade.

Gymmet finns där för DIG. Våga använda alla fördelar som ett gymkort innebär. Personalen kan tipsa dig om träning, det finns oftast massor av roliga gruppträningspass, skaffa nya vänner ( jag slår vad om att ni kan få ihop ett ganska stort träningsgäng ), använd miljön i gymmet och skapa fördelar för din person.

Be om hjälp för att utvecklas. Ibland startar vi gymmedlemskapet av anledning till att man faktiskt har ett mål eller kanske en smärta man vill bli av med. Efter ett tag kommer det målet att vara nått eller smärtan att vara borta. Du klarade det. Vilka fler fördelar har träningen gett dig och vad mer är möjligt? På gymmet är det i lokaler som gjort verksamhet av just träning och motion. Varför inte ta en PT-timma och utforska möjligheter att utvecklas?

Så innan du bojkottar hela gym-fenomenet, testa loss! Ta för dig! Som ett smörgåsbord!

 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras