” Kvartssamtalet”

Uggghhhh… kan vi inte komma överens om att det är lite jobbigt det här med pms? Alla känslor sjunker i botten och man kan bli skörare än ett torrt blad i en tornado. Slängs fram och tillbaka utan att ha något att hålla i. Rivs, knusas och lämnas trasig kvar på marken. Nästa vecka är det bra igen, om några dagar. Nu räcker det att rösten höjs lite så ligger nerverna på utsidan. Här satt jag och jämrade över denna nuläges-status, jamen tyckte synd om mig själv och så. Sen kom jag på att det är sportlov och jag är egen företagare så jag kan ta lov jag också. Helt plötsligt kom mitt verktyg – kvartssamtalet upp i huvudet. Helt plötsligt kom jag på vad jag behövde här i min sköra kristallbubbla.

Yoga. Vad kär jag är i denna form av healing. Mattan är en fristad och rörelserna är direkt kopplade med min själ. Oavsett hur den är, så ger Yogan mig öm omtanke.

Kvartssamtalet handlar om att så ofta man kan lägga in 15 minuter för en liten kontroll av hur du mår just nu. Du behöver naturligtvis inte använda dig av Yoga. Det som fungerar för dig fungerar för dig. Vad som ska till är en stund där du kan koncentrera dig på att känna efter.

  • Hur mår du?
  • Vad känns utanför kroppen och vad känns i kroppen?
  • Vad känner du?
  • Vad vill du?
  • Vad behöver du?

Livet tågar på, fort… alldeles för fort ibland. Jag tycker på riktigt att det nyss var början av november. Nu är det slutet av februari och min andning kan ibland på ren vana gå upp i snabbfart. Att stressa ner, att ta en stund, att älska sig själv en liten stund. Klappa sig själv på kinden och säga – Jag hör dig.

Det mest bortglömda idag, att lyssna på sig själv. Ibland kan en kvart göra stor skillnad. Ingen, absolut ingen tackar dig när din ork tar slut.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras