Do what you love, love what you do

Efter en stund känner jag den välbekanta pulshöjningen och svetten börjar pärlas över hela kroppen. Musikens rytm blandar sig med alla mina celler och både armar och ben börjar bli modigare i dess rörelser. Med välbekanta toner utmanar kroppen sig själv i rörelserna och trots att piruetten inte ser ut som jag vill så känner jag att den blev bättre än förra gången. Jag dansar… dansar med hela mitt väsen och lyckas ta mig in i fenomenet dansglädje utan några problem. De enda kraven jag sätter på mig själv är att njuta av varenda minut som låten har att erbjuda mig, att ta vara på sekunderna av möjlighet då musiken bjuder upp till dans, att låta kroppen utvecklas till det bättre genom att kärleksfullt pressa den till modigare steg.

Koreografin ger mig så mycket i gåva. Den gör mig starkare, den gör att jag få bättre kondition, den utmanar kärleksfullt min balans och ger utrymme för både snubblande och möjlighet att sätta de där stegen jag inte satt förut. Koreografin ger mig utrymme att dansa med alla känslor jag besitter och den kräver inte att jag är på ett visst humör. Det är snarare så att den vill att jag använder min sorg, ilska, kärlek, lycka för att skapa den vackraste av danser. För dans i alla former är vackert.

Det är en av de få träningssorter som lockar fram en rörelse som är utöver det vanliga. Dansen vill att jag håller raka linjer samtidigt som den vill att jag rör mig på nya sätt. Det behöver inte vara perfekt, det ska inte vara perfekt, det ska vara i sin operfekta skönhet som kroppen trivs som bäst.

Alla har dans i sig och alla är välkomna i dess värld. Den finns för dig…

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras