Nyponpulver, gör och ha i gröna drinken.

Denna lilla röda skönhet har mer kraft än självaste Dumbledore. Nypon är perfekta att plocka just i detta nu. Nyponpulver kan du enkelt göra själv och detta pulver kan du med enkelhet använda i dina gröna drinkar hela vintern ( beroende på hur mycket du plockar vill säga ). 

Nypon innehåller vitamin-B, karoten (vitamin A),  lykopen och extremt mycket C-vitamin. Faktiskt så är det så att ett enda  nypon ger dig ett helt dagsintag av det C-vitamin du behöver. Coolt va?

Antioxidanten C-vitamin bidrar till att stabilisera ditt blodtryck och är bra för tandhälsa – för att sälja in några av de positiva effekterna. Karotenoider sägs skydda mot cancer. A-vitamin behövs också för att syn, hud och slemhinnor ska fungera normalt. Så,, vad väntar du på? Ut och plocka! Som sagt, du får en fantastisk härlig stund i frisk luft också. Jag brukar lyssna på någon ny podd medan jag plockar. Mindfulness deluxe.

Här hemma gör vi nyponpulver för jag är ju beroende av mina gröna drinkar.

Kom ihåg nyponpulver och kolla om vintern blir piggare.

Jag gillar verkligen att experimentera med vitaminer på vintern. En vanlig orsak till trötthet är faktiskt kosten. Och som Livsmedelverket rekommenderar, 500 g frukt och grönt om dagen. Det är INTE svårt att få i sig om man tjoffsar ihop en härlig grön drink med favvo frukter och grönsaker på morgonen. Grönt, frukt och lite nyponpulver.

Plus i kanten är att denna drink också brukar få din mage att fungera som en klocka.

Så, du kanske har märkt att jag börjat blogga ganska attack-aktigt mot att det är gratis med antioxidanter, bär, svamp ( kommer snart ), fiska och leva på det du faktiskt kan samla ihop själv? Jo, mitt nya liv är lite så. Som PT fick jag ofta höra att det är dyrt och tråkigt att äta hälsosamt. Detta är I N T E sant och jag har gjort en grej av att visa hur nu i höst.

Har du något problem inom detta ämne som du skulle vilja att jag tog upp? Youtube startar snart med matlagning och hälsoinriktade videos. SÅ skriv här nedan, jag vill ha förslag i massor.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras