Kallbad, hur ställer du dig till det?

I min nyfikenhet så vill jag verkligen få till vanan med kallbad och vinterbad. Har läst så mycket fördelar med detta att jag nästan blir lite så där otålig efter vintern. Jo, förra vintern så badade jag i havet några gånger, visst, men hann aldrig med fördelarna för jag fick inte till någon rutin. Men nu jäklar är det andra bullar som gäller. 

Denna höst, vinter och vår vill jag verkligen få till det. Ja men jag är till och med inställd på att avsluta varje dusch med några minuter kallvatten. FAST jag hatar kyla, H A T A R med ordets rätta bemärkelse. Energinivåerna låga är något jag avskyr ännu mer, så denna lilla kropp med sin fobi mot kyla ska få sig en utmaning. Lugn, den ska också få massor med meditation, grönsaker, yoga och sömn för att höja energin också, inte bara tortyr. Förresten har jag läst och hört flera vana vittnen som till och med säger att de ääääälskar det! Jag får väl se om de bara är galna människor eller om de kan ha rätt? Eventuellt se om jag är galen jag också? Nåväl, återhämtningen ska snabbas på och jag längtar efter min galna energi nu så.

Du får fördelar som – Endorfinkick och man blir gladare, – pigghet, – lindrar inflammationer, – ökar kroppens hälsosamma bruna fett och mycket mer! Läs mer på Annas blogg här på Sporthälsa också. Hon har gjort ett grymt inlägg om det.

Vad är din inställning till kallbad? Det vart ju en jäkla trend förra vintern. Gjorde du det också? Tänker du göra det? Är du nyfiken och vill doppa tårna i alla fall?

Jag tänker i alla fall lägga till det på egoboost-lista över saker som jag ska ge min kropp.

Jag prioriterar min kropp.

Nu i höst är den där listan ganska lång och härlig, men det är ju också för att komma tillbaka ordentligt. Eller till och med en bättre version av det som var innan. När jag tänker efter så kommer jag nog att förvandlas till en sådan där barfotagående naturmänniska och prata med växter på fritiden. Låter det inte härligt?

Till min förtjusning så såg jag även detta nedan. Slånbär och rönnbär i massor! Höstbär är nästa inlägg jag ska skriva om här på bloggen. Ut och hamstra, det är guld för hälsan och goda när du använder dem i smoothies, bakning, torkande och mycket mer. Naturen är givmild. Tänk va många tusen man lägger i onödan på frukt och bär om året? När man kan gå ut och plocka det själv och få en skön promenad på köpet!? Vi människor är rätt knasiga ibland.

Visste du förresten att Rönnbär är så rik på nyttiga antioxidander och C-vitamin att den ses som ett av Sveriges superbär? Neb det tar vi i nästa inlägg tycker jag. Även slånbär och nypon snackar vi då, superbär – gratis! Även kallbad är ju gratis, börjar vi ana att verklig bra hälsa faktiskt inte kostar någonting? Hm… mer om detta senare i veckan.

Nu ska jag gå till familjen i köket och göra sushi. Bra lördag.

 

 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras