Kraschen var det bästa som hänt mig

Jag sitter på en stor altan, det är en septembereftermiddag och solen värmer precis på det fantastiska sätt som man drömmer om på sensommaren. Den är varm, vinden är varm och jag har precis fyllt upp ännu två byttor med mörkblåa blåbär. När jag plockat de nya brännässlorna så har jag samlat i hopp massor med bär och grönsaker till vinterns gröna smoothies. Magiskt… jag har samlat ihop hälsa i frysen och kommer inte att behöva lägga en krona på vinterns vitaminer. Tack vare kraschen. Tack tack tack! 

Samtidigt har jag fått slappna av och tänka över mitt liv. Sjukskrivningen i augusti kan ha varit det bästa som hänt mig faktiskt. Månaden av skräck, tårar, minnen, bearbetning och en kropp som gav upp totalt. Det var det som krävdes, den hade fått nog nu och ville inte mer. Detta resulterade i att jag gjorde så skarpa vändningar att jag nu hittar mig själv på ställen där jag verkligen verkligen vill vara. Jag har tid!? Jag prioriterar och unnar mig tid.

För det vackra i att möta det som gjort att man trasats sönder är att man faktiskt gör den där skrämmande förändringen som krävs för att komma ifrån det livet.  Oh boy vad kraschen blev en välsignelse. Just nu så lever jag ett riktigt hippie liv. Plockar bär, svamp, fiskar och samlar in saker som kommer att få min kropp att ropa ut i glädjetjut i vinter.

Att bli lite kär i sig själv

Dessa år har jag pressat mig själv till gränser jag inte visste fanns. Jag visste verkligen inte hur mycket man faktiskt klarar av. Faktum är att jag idag fortfarande kämpar med att inte få ångest när jag tar eftermiddagar till att umgås med min familj och ännu mer ångest får jag när jag tar stunder då jag bara umgås med mig själv. Mediterar, går ut i skogen, ligger kvar i sängen eller läser en bok.

Dock är detta något så okänt för mig och det är precis det receptet som krävs för att läka från det som hände mig i sommar. Jag kunde omöjligt fungera mer med den trasiga hjärna och kropp jag dragit på mig. Jag var en otroligt osocial vän, mamma, partner och anställd. Balansen, eller bristen på balans, gjorde att jag hade svårt att röra kroppen, köra bil och fungera. Magen hade det omöjligt att ta emot näring och sömnlösheten gjorde mig galen. Augusti blev månaden som jag gjorde min livs största förändring.

Mitt företag inom hälsa och konsten i både målning och smide får bli höstens prioriteringar. Bloggen likaså. Varför? Jo, för att det är precis det som triggar livet i mig och jag blev ombedd att välja utefter det som ger mig energi för att slippa vara sjukskriven, och det gjorde jag. Nu ser jag glitter i mina ögon och känner lycka sprida sig i hela min kropp.

Nästa inlägg blir mer snack om hälsa, bären och lite av det jag ändrat min livsstil i. Häng med du också! Vi gör det ihop! Aroniabär, rönnbär, svamp och lingon sprakar i naturen just! Ut med dig, vi kör ihop!

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras