Fixa vitaminer för hela året! Gratis.

Vitaminer! Är du en av dem som spenderar otaliga summor på nyttiga juicer, handlar bär för att ha dem på gröten eller i smoothies?  Spara pengarna istället och gå ut och skaffa allt du behöver gratis – i naturen! 

Just nu exploderar årets färgglada vitaminbooster lite överallt. Körsbär, krusbär, blåbär, hallon och mycket mer. Fullproppade med vitaminer och enkla att plocka mycket av OCH frysa ner. Som både PT, kostrådgivare och mental tränare så kan jag garantera att införskaffandet och förtärandet av dessa saker är inget annat än en hälsoboost. Lugnet i att strosa runt i naturen är ett effektfullt verktyg för att stressa ner.

Att det minskar sötsug är ju också en väldigt tacksam effekt. 

Att det går att göra väldigt mycket med dessa värdefulla ting från naturen är ingen hemlighet. Att de gör en magisk skillnad för din hälsa är ett faktum. Så ut och skörda dem.

Frys ner , gör juice, torka dem ( som russin ) och strö dem i müsli.  Lägg ner dem i färdiga portionspåsar för att ta upp enkelt till morgon smoothies i vinter. Har du möjlighet att odla så släng ner lite frön nu med desamma och låt spenat komma innan hösten. Så har du alla ingredienser till gröna smoothies. Gör saft, sylt, kräm osv. osv.

Japp, märks det att jag fått tid och möjlighet att vara i naturen igen? Gissa om jag har en nyförälskelse till moder natur? Om jag har! Har fiskat massor med makrill, plockat 30 liter kantareller ( jag vet, sommarkantarellen är galen!), plockat körsbär och andra bär. Ätit färska, nyfångade och extremt goda middagar på kvällarna. Har genom att använda saftmaja gjort juice.

Min kärlek för mat och ovilja till stress kring den gör att det här med att samla in sin mat på detta sätt ger en större förståelse. Testa.

” Naturens magi, det där som verkligen skapar bra hälsa. Vitaminer”

Även om du bor i stan så finns det möjlighet att ta sig utanför och samla vinterns vitaminförråd. Kan vara en fantastisk sommaraktivitet med familjen eller kompisar.

 

 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras