5 orsaker att skita fullständigt i rädslor och begränsningar

Jag vet att du någon gång känt den där sugande känslan av att våga någonting men valt att inte ta steget. Med handen på hjärtat, har det grämt dig? Tänkte det. Jag menar, är du en reko människa som inte går runt och funderar på att mörda människor och vill andra väl så kommer dessa begränsningar att handla om något DU vill göra, något DU vill göra. Knappast något som skadar andra.

Så har jag känt länge. I mitt lilla samhälle ( som jag vekar vara fastlimmad i ) finns det både nej-sägare och ja-sägare. De flesta ger en high five då jag gör något utanför boxen och de som inte alls gillar mig / tycker att jag gör rätt, ja de håller sig i bakgrunden och florerar ämnen med varandra istället för att trakassera mig. Så jag lider egentligen aldrig av dem.

Med en ganska stor förvåning i mig själv har sommaren talat om för mig vad jag vill ägna mig åt det kommande året. Visst kan det ses politiskt , visst kan det ses som provocerande men jag är säker. Vi vet inte om vi lever nästa sommar, ingen av oss. Inte du, inte jag. Vad jag vet är att vi lever nu och med tanke på måendet som sprider sig som böldpest då det gäller stressrelaterade sjukdomar så vill jag likt en mur stoppa trenden. Jag vet nämligen hur. Med viss del humor, viss del allvar och mycket praktik så vet jag hur vi vänder den obotligt dumma trenden som gör att vi kör slut på oss själva. I detta inlägg vill jag ge dig 5 orsaker att skita i sådant som inte gör dig någon tjänst i livet:

1: Sluta skäms över dig själv / ditt liv.

Det finns inte en enda människa på denna jord som går runt och är precis som du. Visst vill vi tillhöra grupper eller vara i gemenskap. Frågan är bara, vilken gemenskap vill du vara i? Det spelar nämligen stor roll för ditt välmående om du är med hel fel människor för dig. Så gör dig själv en stor tjänst idag, sluta skämmas över dig själv eller något med dig själv. Du har nämligen ingenting att skämmas över… det har bara varit påhittat.

 

2: Ta reda på vad du vill göra – GÖR det.

Det finns inga garantier på hur lång tid du har på jorden. Kanske detta väcker en extrem dödsångest i dig just nu men häng kvar. OM vi visste att vi hade ett halvår kvar att leva, vad hade du gjort? Då så, gör det då. Gör lite goda gärningar för andra också så har du ett succé-paket i knät redan nu. Varför vänta, varför kära Alfon Åbergs ” ska bara ”? Gör…

3: VAR friare.

Har du testat att gå runt naken i ditt hem? Har du testat att skratta ful-högt bland folk? Har du vågat släppa lös dig själv med dina vänner eller vet du med dig att du begränsar dig själv på så många ställen i livet? Jag kan nämligen upplysa dig om att du är alltid välkommen att vara dig själv oavsett om du är statsminister eller bor under en sten. Verkliga människor är automatiskt skönare människor.

4: Sjung, skapa, agera och gör vackert!

Visste du att en hobby kan skapa bättre hälsa? Jo, det är sant. Människans hjärna är i den fantastiska form att om du lär dig nytt eller skapar konst då kommer den att öppna upp nya områden som förbluffar dig. Varenda kotte på denna jordklunk är bra på något. Långt i från alla får möjlighet att uttrycka det. Efter helgen kommer jag kanske få möjlighet med något jag gått och ruvat på ett tag. Det finns liksom inte några begränsningar för någon av oss. Vilka möjligheter det finns om du bara vågar ha på dig de glasögonen!

5: Sluta snacka skit om andra, rannsaka dig själv.

Är det något jag får fysisk magknip av så är det att hamna i ett samtal där någon öser skit över någon annan. Nej nej nej, missförstå mig inte nu. Är du arg på någon så är det självklart att man med sina vänner ska få klaga. Men regeln är att du med handen på hjärtat faktiskt kan visa den omtalade människan ditt missnöje om han eller hon kommer i din väg. Rent skitsnack som resulterar i falskhet då du träffar människan i frågan kommer nämligen bara skada dig mer än hen. Så smutsa inte ner dig själv med att lägga otalig energi på någon du inte ens gillar. Prata om bra saker i stället, det föder positiv energi.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras