Vända dåliga dagar och att inte ta sig själv på för stort allvar.

God morgon till DIG, ja, du som läser detta just nu. God morgon! Jag skriker ut det i hög ton och irriterande röst som skvallrar om att jag personligen inte alls tycker att jag haft en speciellt god morgon. Varför gör jag det då? Jo, för att jag önskar att du haft en god morgon och jag vänder min egen mindre bra start på dagen. 

Sömnbesvär är en vanlig efterdyning av att ha haft det ganska tufft så jag känner ingen oro över det. Dock kan det vara lite knepigt så klart. Idag var en sådan vakna-av-en-käft-smäll då jag slog upp ögonen alldeles för sent. Vi hade försovit oss. Fan, första gången denna terminen vi kommer för sent och jag skriver upp det i min kalender. Jo, jag registrerar ”våra misstag” men det är en helt annan historia.

Dagen färgades svart och så klart födde den stressade situationen mindre angenäma känslor. Sen skakade jag mig själv tillbaka till verkligheten och behövde med krafttag ta tag i situationen för att den inte skulle eskalera till onödiga höjder. I bilen på väg hem så gick jag igenom min dag. Ja, den är full, ja jag fick avboka något jag längtat efter nu på morgonen, ja jag tycker att det är tråkigt. Klart, färdigt. Kan inte göra något av det och kan fokusera på resten av dagen i stället. Det är inte allvarligare än så.

Så, att vända en dålig dag: 

1: Acceptera besvikelsen över att det inte blev som du ville. Känn det, låt det strömma genom kroppen och släpp sedan ut det. Klart.

2: Rikta fokus på något som är bra. Helst småsaker som du kan lyfta upp och iaktta som en skatt. Kaffet, familjen, katten, hunden, jobbet, maten. Bra hårdag?! Något som är så vanligt runt dig men som du kanske inte alls tänkt på.  Tänk vad bra att ha dessa saker.

3: ”Tvinga dig in i skratt”. En vän som får dig på gott humör? Eller som en deltagare i Vibe it BE it-gruppen på Facebook skrev i morse: ” kolla på roliga klipp!” Vem kan låta bli att skratta då?

4: Klappa dig själv på kinden. Ja, sätt dig ner i känslan och klappa dig själv på kinden ömt och kärleksfullt. Att trösta dig själv och inte lassa på mer med saker som du tycker är knäppt. EN tendens är ju att se fler ”faror” är ett försvarssystem som kan fälla krokben på oss.

Sen är det faktiskt så att det är i dessa dagar där allt inte går som på räls, som vi lär oss mest av mental styrketräning.

Lycka till! Nu ska jag se på lite roliga , knasiga och härliga klipp på youtube i 5 minuter.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras