13 Juli 2018.. Fredagen den 13

13 Juli 2018 – Morgon

Det är ganska vackert ändå, ja ångest, stressreaktioner eller en kropp som kört så snabbt att den inte ens hinner med i vardagen längre. Att stå här och stirra effekten i vitögat är vackert. Jag kommer inte undan det. Jag står still och beundrar alla skepnader den kan ta och hur den likt en nyfödd artist vill den synas på varje gala, varje event, varje tillställning. Hur den med fokus och hunger efter att chocka skriker… – Se mig! Hör mig! Reagera på mig! 

Jag kommer på mig själv ofta med att inte vara jag, med att vara styrd. Hur jag ibland kan reagera som en ilsken hund och gå till attack efter en mening från någon jag bryr mig om. Minsta lilla ifrågasättande kan tända min ilska som fnöske. Snabbt, starkt och snabbt övergående. För att vara arg tar på krafterna och det är jag för trött för. Istället smyger sig kritiken in i min numera överfulla låda av ” fröken duktig ” och lägger sig bekvämt med allt annat jag inte kan uppfylla.

Vi har dem alla i vår närhet. Hungriga hyenor som lurar i buskarna och hoppar fram med sitt skrattande sorl just när du ramlat. Gottar sig av den begynnande förruttnelsen. Tar det som kan användas och lämnar resten till maskarna i jorden. Hungriga hyenor som livnär sig på andras olycka, andras svagheter. Eller? Nu i min vändning så tänker jag så att det gör ont i mitt huvud. Kanske de där hyenorna bara är produkter av mina egna tankar? Kanske jag i min trötthet måste sätta ansikten på dem för att kunna skydda mig? Kanske det inte är så att jag måste vaka över min existens och skydda mig så som jag gör? Är de på låtsas? Tanken skapar ännu en gejser som ohämmat exploderar ut tankar i hjärnans landskap. Som  ett Isländskt landskap fullt av muller under jorden. Så ser min hjärna ut nu, den möblerar om. Den lagas och slänger det den inte behöver. Tack och lov att jag kan dra mig undan lite.

Nu kom min lillebror. Också en av min bästa vänner. Han säger som det är, jämt. Oavsett om det är fult eller vackert. Hans säger som det är. Tack gode Gud för honom, bäst att ge honom lite kaffe.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras